Index Vakbarát Hírportál

Őrülten gyors lesz a Galaxy S9

2018.02.12. 09:42

A Samsung Galaxy S9 megjelenésére még nagyjából egy hónapot várni kell, de a benne lévő processzor már elkészült, és néhány újságíró megmérhette a sebességét. A csipgyártó Qualcomm hívott meg amerikai újságírókat a központjába, hogy nézzék csak meg, mit tud a dél-koreai csúcsmobilba kerülő Snapdragon 845. 

Ahogy a Cnet beszámol az eseményről, nagyjából két órán át nyúzták a processzort, amit a Qualcomm egy referenciamobilba épített bele. Ennek a telefonnak a Snapdragon 845-ös csipen kívül 5,5 colos és 2560×1440 pixeles felbontású kijelzője, dupla hátsó kamerája (12 és 13 megapixeles), egy első, 12 megapixeles kamerája volt, 6 GB RAM-mal. Ebből azért kiderül, hogy nem pont a jövőbeli Galaxy S9 tudását lehetett megismerni a teszten, hiszen annak egészen más lesz a specifikációja, de azért így is árulkodó az eredmény.

A százötven elvégzett mérés azt mutatta, hogy a Snapdragon 845 átlagosan 26 százalékkal erősebb, mint a tavalyi legjobb telefonokban használt Snapdragon 835. Bizonyos feladatokban ennél is nagyobb 40-42 százalék volt a különbség, de akadt olyan mérés is, amikor szerény 3-4 százalékos plusz jött össze. A részletes táblázat a Cnet oldalán látható.

Az összehasonlításhoz a referenciatelefon mellé több tavalyi csúcsmobilt bevettek, például a Galaxy Note 8-at, a Google Pixel 2XL-t és az LG V30-at.

Hogy milyen lesz a Samsung Galaxy S9 sebessége, az február 25-én a barcelonai Mobile World Congress (MWC) 2018 kiállításon fog kiderülni. Mi ott leszünk. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovatok