Index Vakbarát Hírportál

Fontos hibákat javít az iOS 16 új verziója, mindenkinek érdemes frissíteni

2022.10.11. 12:14 Módosítva: 2022.10.11. 12:24

Hétfő este új szoftververziót adott ki az Apple, mely javarészt a szeptemberben megjelent iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max gyerekbetegségeit hivatott javítani, azonban egy fontos biztonsági frissítés is belefért még az új szoftverbe.

Korábban ugyanis bizonyos rosszindulatú e-mailek fogadása után folyamatosan összeomlott az Apple saját fejlesztésű Mail alkalmazása, mely így teljesen használhatatlanná vált, az új frissítés azonban már kiküszöböli ezt a problémát.

Az Apple a következőképp részletezte, miket javít az új, 16.0.3-as frissítés:

  • Előfordulhatott, hogy a bejövő hívások és az appok értesítései késve vagy egyáltalán nem érkeztek meg iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleken.
  • Előfordulhatott, hogy a mikrofon hangereje alacsony volt az iPhone 14 modelljein a CarPlay-telefonhívások során.
  • Előfordulhatott, hogy a Kamera lassan indult el vagy lassan váltott a különböző módok között az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modelleken.
  • Előfordulhatott, hogy a Mail egy nem megfelelően formázott e-mail fogadását követően induláskor összeomlott.

Frissíteni végtelenül egyszerűen, a Beállításokban tud. Nyissa meg az alkalmazást, majd koppintson az Általános, majd a Szoftverfrissítés menüpontra, ahol a készüléke már automatikusan fel fogja ajánlani a meglehetősen vaskos, készüléktől függően 800–1100 MB-os frissítést.

A következő szoftververzió minden bizonnyal már az iOS 16.1 lesz, mely a tervek szerint valamikor a közeljövőben, a MacOS Venturával és az iPadOS 16.1-gyel szimultán fog megjelenni. A szoftver jelenleg még a fejlesztői fázisban van, így az átlagfelhasználók számára még nem elérhető, cserébe azonban betekintést nyerhetünk abba, mivel készül az almás cég. Arról, hogy miket tartogat az iOS 16.1, ebben a cikkünkben írtunk.  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok