Index Vakbarát Hírportál

Újabb részletek derültek ki az iPhone 15-ről

2023.01.09. 13:17 Módosítva: 2023.01.09. 15:52

Bár az Apple jelentős fejlesztéseket kínált a nemrég megjelent iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max készülékekben, a hagyományos iPhone 14 és iPhone 14 Plus csak kisebb fejlesztéseket hozott.

A készülékek nagyrészt megegyeznek a 2021-es iPhone 13-as modellekkel, így a tavalyi modellek korántsem bizonyulnak jó vételnek, főleg, hogy az Apple a 13-as szériát is a palettában tartotta egy, az alapárnál kedvezőbb árcédulával. Idén azonban már nagyobb lehet az előrelépés, a legfrissebb pletykák szerint ugyanis az alapmodellek is megkaphatják a jelenleg csak Pro modellekre korlátozott 48 megapixeles főkamerát.

Jeff Pu, a Haitong Intl Tech Research elemzője szerint az iPhone 15 és iPhone 15 Plus továbbra is két kamerával lesz szerelve, ezek közül a széles látószögű szenzor azonban már 48 megapixeles lesz, fogalmaz az XDA Developers.

A kamera frissítése mellett a Pu állítása szerint az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus USB-C portot és az Apple A16 Bionic chipjét is tartalmazni fogja. Ezek a változások összhangban vannak azokkal a korábbi pletykákkal, amelyek szerint az Apple az új uniós előírásoknak megfelelően teljesen felhagy a saját fejlesztésű Lightning portjuk használatával, és átállnak az USB-C csatlakozókra, ami a Macek és az iPadek esetében már réges-rég megtörtént.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, az idei iPhone-család Pro modelljei még jobb frissítéseket kapnak a kamerák tekintetében: az iPhone 15 Pro Max (amely iPhone 15 Ultra néven kerülhet piacra) 12 megapixeles periszkópos kamerával érkezhet. Az egyik legmegbízhatóbb Apple-elemző, Ming Chi-Kuo korábban azt állította, hogy az új periszkópkamera hatszoros optikai zoomot kínál majd, ami kétszerese a meglévő háromszoros teleobjektív-kamerának az iPhone 14 Pro modellekben. Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max (vagy Ultra) modellekbe az Apple A17 Bionic chipje, 8 GB RAM, USB-C port és titánkeret is kerülhet.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok