Index Vakbarát Hírportál

Valódinak tűnő képen látható a titánborítású iPhone 15 Pro

2023.02.21. 14:52

Az iPhone 15-ös széria egyértelműen a legnagyobb változtatás lesz az iPhone-ok dizájnját illetően a 12-es termékcsalád óta. Az előlapi és hátlapi, teljesen sík üveget újfent egy 2,5 D-s panel váltja majd, míg a jelenleg teljesen szögletes alumínium/rozsdamentes acél keret helyére egy, a szélein lekerekített változat kerül majd.

Portok tekintetében is változtat az Apple: annak érdekében, hogy megfeleljek az Európai Unió új szabályozásának, több mint tíz év után megválnak a saját fejlesztésű Lightning portjuktól, és USB-C-vel szerelik majd készülékeiket, pont úgy, mint a legújabb MacBookokat és iPadeket.

Mindezt persze már meglehetősen régóta tudni, korábban itt, az Indexen is beszámoltunk a pletykált változtatásokról, egy szivárogtatónak köszönhetően azonban most egy valódi – legalábbis annak tűnő – képen láthatjuk, hogy is fest majd a valóságban az új iPhone. 

Mint az a képen látható, a Lightning port helyett már valóban USB-C csatlakozó van az új készülék alján, a fényes rozsdamentesacél-borítást pedig felváltotta egy különleges textúrájú, matt felületű titánváz, amely az Apple szerint bizonyára még prémiumabb és még strapabíróbb külsőt kölcsönöz majd az iPhone-oknak. Ezt a csíkozott mintázatot korábban egyébként a titántokozású Apple Watch Series 5-nél is láthattuk már, az Apple Watch Ultra azonban teljesen matt felületet kapott.

Az Unknownz21 felhasználónevű szivárogtató szerint az Apple idén is négy készüléket dob piacra, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max névvel – a formatervezési finomítások azonban valószínűleg csak a promodelleket érintik majd – írja a Macrumors nevezetű szakportál. Az új készülékeket szokásához híven csak 2023 szeptemberében mutathatja be az Apple, így minden szivárogtatást érdemes finoman kezelni.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok