Index Vakbarát Hírportál

Megjelent az Android 14 első verziója

2023.04.16. 09:25

Hosszas várakozás után, a héten megjelent az Android 14 első hivatalos fejlesztői verziója, mellyel egy időben hivatalosan is kezdetét vette az új szoftververzió tesztelési időszaka.

Mint arról korábban már az Index is beszámolt, a Google 2022 augusztusában adta ki a jelenleg legfrissebbnek számító Android 13 első nyilvános változatát, így ha a keresőóriásnak sikerül tartania a tempót, már a nyár végén élesedhet az Android 14 nyilvános változata is.

A szoftver jelenleg csak bétaverzióban létezik, így azt csak bizonyos készülékekre – nem meglepő módon a Google saját fejlesztésű Pixel telefonjaira – lehet letölteni, azok közül is legalább egy 2020-ban bemutatott Pixel 4a-val kell rendelkeznünk, a korábbi modellek ugyanis már nem lesznek támogatottak.

Az első beszámolók szerint a frissítés nem sok újdonságot hozott, mindösszesen két változtatás említésre méltó a TechCrunch szakportál szerint. Az egyik egy új Vissza gomb, mely a Google elmondása szerint egy sokkal határozottabb és jobb navigációs élményt biztosít majd, míg a másik egy, az alkalmazásfejlesztők számára érdekes újítás, melynek köszönhetően egyszerűbbé vált az alkalmazások és a szolgáltatások közti adatmegosztás.

Mint említettük, az Android 14-nek jelenleg még csak az első bétaverziója vált elérhetővé, melynek letöltése a mindennapokban használt készülékek esetében

egyáltalán nem ajánlott,

a szoftver ugyanis a legtöbb esetben ilyenkor instabil. Ennek következtében csökkenhet a készülék akkumulátorideje, a letöltött alkalmazások pedig bármikor összeomolhatnak.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok