Index Vakbarát Hírportál

Nagy a baj a Samsungnál

2023.04.16. 14:33

Több mint két hónapja már, hogy a Samsung piacra dobta a 2023-as csúcskategóriás készülékcsaládját, mely a Galaxy S23, Galaxy S23+ és a Galaxy S23 Ultra mobilokból állt. A három készüléket korábban mi magunk is szemügyre vettük, és bár a tesztidőszak alatt semmi furcsaságot nem tapasztaltunk a telefonok kamerájával kapcsolatban, most mégis úgy tűnik, hogy nincs minden rendben.

Ahogy az lenni szokott, az internet népe ezúttal is a Redditen gyűlt össze, ahol egy fórumon belül többen is jelezték, hogy S23-as készülékeikkel nem tudnak teljesen éles képeket készíteni, akárhogyan próbálkoznak ugyanis, a végeredmény a kép valamely szegmensében mindenképp foltos vagy elmosódott lesz.

Az elkészült képeket elnézve nem szoftveres, hanem hardveres hibáról van szó, ami a lehető legrosszabb forgatókönyv, ezt ugyanis csak a teljes készülék (de minimum a kameramodul) cseréjével lehet orvosolni – egy szoftverfrissítés semmin sem segít majd.

A fórumba feltöltött bizonyítékok alapján a Galaxy 23 és a Galaxy S23+ nem tudja az egész jelenetet fókuszban tartani, mint írtuk, a főkamerával készített képeken homályos foltok vannak, melyek a legtöbb esetben a kép közepén vagy szélén, egy kifli alakban lelhetők fel.

Egy német fórumon 82 megkérdezettből 75 tapasztalt ilyen hibát, egy olasz fórumban 25 emberből 17, így ha hihetünk a válaszadásoknak, meglehetősen nagy százalékban érintettek a felhasználók – írja az Android Headlines.

A probléma állítólag a Galaxy S23 és Galaxy S23+ készülékekre korlátozódik, így a több mint 600 ezer forintba kerülő Galaxy S23 Ultra egyelőre, úgy néz ki, hogy hibamentes kameramodulokkal lett szerelve. A Samsung a fórumozók elmondása szerint bizonyos esetekben ingyenesen cserélte a készülékeket, volt azonban, aki arról számolt be, hogy újonnan kapott készüléke is ugyanazokat a hibákat produkálta.

A Samsung egyelőre még nem adott ki hivatalos közleményt a hibás kameramodulokkal kapcsolatban.  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok