Index Vakbarát Hírportál

Halálos balesetet okozott egy pokémonozó sofőr

2016.08.26. 09:09

A Japán nyugati részén található Tokusima városának rendőrsége bejelentette, hogy kedden éjszaka egy súlyos közlekedési baleset történt náluk: egy teherautó elütött két, az úttesten átkelő nőt (60, illetve 72 éveseket), az egyiküknek eltört a nyaka és a helyszínen meghalt, a másiknak a csípője tört el, súlyos sérülésekkel szállították kórháza – írja az ITCafé. A 39 éves sofőr maga mondta el a rendőröknek, hogy nem vette észre a gyalogosokat, mivel vezetés közben a telefonján a Pokémon Go játékot játszotta.

A rendőrség közleménye szerint ez az első eset, hogy a Pokémon Go miatt haláleset történt Japánban, ugyanakkor a játék július 22-i megjelenése óta a hatóságok összesen 79 olyan balesetet regisztráltak – közülük 22 vezetett személyi sérüléshez –, melyek azért következtek be, mert az emberek figyelmét elvonta a pokémonvadászat. Emellett a rendőröknek több mint ezer esetben kellett intézkedniük, mivel a felelőtlen játékosok vezetés vagy kerékpározás közben, esetleg egyéb balesetveszélyes módon kergették a virtuális figurákat.

Az áldozat családjának részvétét kinyilvánító gyártó céghez számtalan panasz érkezett már a lehetséges veszélyek vagy bekövetkezett balesetek miatt, ám ők vagy nem reagálnak, vagy pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy a játék maga figyelmezteti a felhasználóit, hogy vadászat közben ne feledkezzenek meg a környezetükről, legyenek nagyon körültekintőek és óvatosak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok