Index Vakbarát Hírportál

Jön a mobilos Super Mario

2016.12.08. 13:32

Jimmy Fallon tévés showműsorában mutatták be először élőben a Nintendo új, Switch nevű konzolját. A konzol különlegessége, hogy valójában egy tablet az egész, arra van rácsatolva a kétfelé szedhető kontroller, és a dokkoló, amibe a tabletet rakjuk, csak tölti a szerkezetet (illetve abból futnak ki a kábelek a tévé felé).

A Switch elég különleges kiépítésű valami, a legtöbb kérdőjel a hardveres teljesítménnyel kapcsolatban van, de a Nintendo (természetesen) azt mondja, hogy a gép nem marad majd el a generációs konkurenseitől a megjelenítés minőségében, és a legnagyobb fejlesztők nagy játékai is elérhetők lesznek majd a platformon.

Fallon show-jában nem sok minden derült ki, az látszott, hogy a játék tényleg fut a tévére továbbítva, illetve kézikonzolként használva a Switch saját kijelzőjén is, de ez nem sokat tett hozzá az eddig tudott részletekhez. Az amerikai megjelenést jövő márciusra várják.

Fuss, Mario!

A műsorban helyet kapott a Nintendo első, igazán sikervárományos próbálkozása a mobiltelefonos világban: a Super Mario Run iOS-re jelenik majd meg, és a közismert vízvezeték-szerelő egyszerűsített kalandjainak tűnik. A játékban Mario magától fut, nekünk csak az ugrásokra kell figyelnünk. Ez így elsőre elég egyszerűnek hangzik, de ha azt nézzük, hány sokkal kevésbé értelmesebb endless runner játék (amikor csak futni kell a karakterrel) van iOS-re, a Nintendo valószínűleg megint arany tojást tojó tyúkot talált.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok