Index Vakbarát Hírportál

Nem árt majd memóriakártyát venni a Nintendo Switchhez

2017.02.21. 17:07

Aki digitális formában szeretne játékokat vásárolni a Nintendo márciusban megjelenő játékkonzoljára, a Switchre, jobb, ha beruház egy nagyobb memóriakártyába is. Az első, letölthető játékok között ugyanis vannak akkorák, amik el sem férnek a gép belső memóriájában.

A Nintendo japán oldalán közzétették nyolc, a megjelenés után elérhető játék specifikációit. Ebből kiderült, hogy az egyik játék, a Dragon Quest Heroes I & II mérete 32 gigabájt lesz. Ez annyi, mint a Switch teljes belső memóriája, és azon még el kell férnie az operációs rendszernek és a felhasználói adatoknak is.

A Switch kapacitása microSDXC memóriakártyákkal tovább bővíthető, a játékokat pedig nemcsak letölthető, hanem kártyás formában is meg lehet vásárolni. Ha az utóbbit választjuk, a mentéseknek valószínűleg elég lesz az alapkapacitás is, elvégre csak az elmentett tartalmat kell a gépen tárolni.

A Nintendo oldalán listázott játékok közül a két Dragon Quest rekordernek számít - érthető, elvégre két Playstation 4 játékot kínál egy csomagban -, más játékok nem foglalnak ennyi tárhelyet.

Játék címe Játék mérete
Dragon Quest Heroes I-II 32 gigabájt
The Legend of Zelda: Breath of the Wild 13,4 gigabájt
Mario Kart 8 Deluxe 7 gigabájt
Disgaea 5 5,92 gigabájt
Nobunaga's Ambition 5 gigabájt
Snpperclips: Cut it out Together 1,6 gigabájt
I Am Setsuna 1,4 gigabájt
Puyo Puyo Tetris 1,09 gigabájt

Vagyis ha az összes játékot szeretnénk megvenni, ahhoz 64,71 gigabájt tárhelyre lesz szükségünk. Egy 64 gigabájtos kártya, 7-8 ezer, egy 128 gigabájtos 14-15 ezer forintba kerül.

A Nintendo Switch jövő péntektől lesz kapható Európában.



  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok