Index Vakbarát Hírportál

Nem biztos, hogy jut a karácsonyfa alá Nintendo Switch

2017.03.27. 10:09

Gondok lehetnek idén a Nintendo Switch készletekkel, előfordulhat, hogy a karácsonyi szezonban nem mindenkinek jut a fa alá a hőn áhított konzolból, írja a Tech Times, Tony Bartel GameStop főnökre hivatkozva. A világszerte több mint hétezer boltot üzemeltető szórakoztató elektronikai hálózat vezetője szerint akkora a kereslet a Nintendó új készüléke után, hogy a gyártó nem tudja kielégíteni a termék iránti tömeges igényt.

Csak a debütálás első hetében 1,5 millió példányt adtak el a Switchből, és sok áruházban az utolsó darabig el is fogyott a raktározott készlet, és az utánpótlás is mindig villámgyorsan elfogy, közölte Tony Bartel.

Hogy megfeleljen a tömeges vásárlói igénynek, a Nintendo azt tervezi, hogy megduplázzák a gyártási kapacitást. Ennek megfelelően áprilistól kezdődően megkettőzik erőfeszítéseiket, és 2018 első negyedéig 16 millió darabot szándékoznak gyártani, a korábban tervezett nyolcmillió helyett.

Tony Bartel szerint azonban elképzelhető, hogy ez a mennyiség is kevés lesz, és az év folyamán többször is hiánycikk lehet a március 3-án bemutatott hibrid konzol, ami főleg az ünnepek alatt okozhat majd komolyabb gondokat.

Igazán prosztó szórakozás, de legalább sokat lehet röhögni

A GameStop rangidős igazgatója, Eric Bright mindezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a Nintendo Switch piacra dobása az egyik legerősebb és legsikeresebb játékpiaci esemény volt az utóbbi években, és könnyen lehet, hogy meghaladja majd Nintendo Wii sikerét is, amiből több mint százmilliót adtak el annak idején.  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok