Index Vakbarát Hírportál

Folytatást kaphat az elmúlt évek legjobb posztapokaliptikus játéka

2022.02.23. 21:27

A Mad Max – A harag útja című amerikai–ausztrál akciófilmet 2015-ben mutatták be a mozik. George Miller rendezése a negyedik Mad Max-film volt, amely a rajongók számára jól ismert, elsivatagosodott, posztapokaliptikus világba kalauzolt, ahol az üzemanyag és a víz is hiánycikkek már. A főszereplő bőrébe Tom Hardy bújt, aki Furiosa imperátorral (Charlize Theron) együtt menekült Halhatlan Joe (Hugh Keays-Byrne), a kíméletlen szektavezér és csapata elől.

A produkciót eredetileg már 1997-ben meg akarták csinálni, de többször is el kellett csúsztatni a kezdést, aminek az lett a vége, hogy Mel Gibson nem tért vissza Max szerepében, hanem dobbantott a projekt mellől.

2015-ben azonban a Mad Max-rajongóknak végre jó évük volt, nem sokkal a mozifilm bemutatását követően került a polcokra az Avalanche Studios alkotása, a Mad Max, amelynek ugyanúgy Max Rockatansky volt a főhőse, de csak nagyon lazán kapcsolódott a mozis franchise-hoz. A látványos akciót és a pörgést azonban sikerült a készítőknek átmenteniük a filmekből a játékba, A harag útját pedig remekül idézték a Mad Max-játék autós-fegyveres összetűzései.

A nyílt és egyébként elég veszélyes világ felfedezése mellett a Mad Maxben az volt a célunk, hogy sikerre vezessük bosszúhadjáratunkat, amelyet a filmben látott Halhatlan Joe fia ellen indítottunk, aki a főszereplőt sorsára hagyta, és az autóját is ellopta. A Mad Maxből a groteszk humor sem maradt ki Chumbucket nevű társunknak köszönhetően, aki segített, hogy a kezdetben rozsdamart kocsinkból, a Magnum Opusból félelmetes „harci szekeret” építsünk a végére.

A 2015-ös Mad Max az elmúlt évek egyik legjobb és talán legalulértékeltebb posztapokaliptikus videojátéka volt – ezzel a kijelentéssel valószínűleg nem sokan vitatkoznának azok közül, akik kipróbálták az Avalanche Studios portékáját.

A Mad Max mindazonáltal a pénztáraknál elég jól teljesített, az USA-ban is, és a megjelenése első hetében Nagy-Britanniában a második legkelendőbb játék volt, csak a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain előzte meg a listán.

Komolyabb utóélete AZONBAN meglepő módon nem lett, eddig szó sem volt a Mad Max 2-ről és arról, hogy folytatást kapna a videOjáték.

Az ezzel kapcsolatos hírekre – vagy inkább pletykákra – hét évet kellett várni, és a Mad Max 2 fejlesztéséről csak most szivárgott ki konkrétum.

Wendy Fok digitális dizájner posztolt egy fotózásról Twitteren. A kísérőszöveg szerint a szakember azért vett részt rajta, hogy a Mad Max 2-be ez alapján beszkenneljék, ahol egy lázadó bőrébe bújik.

Az Avalanche Studios eddig semmit nem kommunikált a Mad Max 2-ről, ezért is nagy hír, hogy véletlenül a dizájner kiszivárogtatta a fejlesztés tényét. A kép még a koronavírus-járvány előtt készült elvileg, amely simán lehet, hogy jó időre megakasztotta a cég munkáját.

A gaming sajtó szerint nem elképzelhetetlen, hogy valóban létezik a Mad Max 2, esetleg a háttérben tényleg készül az új posztapokaliptikus kaland. Ennek ellenére érdemes a tervező kiírását szkeptikusan kezelni. Akkor legalább nem csalódik az ember akkorát, ha kiderül, hogy tévedésből született a poszt. Volt már rá példa a múltban.  • Tippek
  • Lakáshitel

Rovatok