Index Vakbarát Hírportál

Guinness-rekorder lett a videójátékos, aki 400 évig menedzselte focicsapatát

2022.04.27. 07:36

Manapság kevés olyan videójátékot adnak ki, amiben úgy igazán el lehetne merülni, a Football Manager-játékszéria azonban egyértelműen ezek közé tartozik. Mondjuk lehet, hogy erről azt a lengyel videójátékost, Pawel Sicinskit lenne érdemes megkérdezni, aki nemrég Guinness-rekordot állított fel, mégpedig azzal, hogy a játékbeli idő szerint 2018. január 4-től egészen 2434. május 18-ig menedzselte a csapatait.

Pontosan 416 évig és 134 napig tartott a lelkes gamer virtuális karrierje, aki ez idő alatt csak 260 napnyi szabadságot engedélyezett az általa irányított menedzsernek. Sicinski csapatai 22 300 meccsen közel 59 ezer gólt szereztek, illetve az se utolsó szempont, hogy a bajnokságokban és kupasorozatokban is eredményesek voltak, 1258 serleggel örvendeztették meg főnöküket.

A friss Guinness-rekorder saját elmondása szerint 471 szezont játszott le a Football Manager 2018-ban, és nyárig probléma nélkül meglesz neki az 500 is. Az előző csúcstartó egy német játékos, Sepp Hedel volt, ő 333 szezont játszott végig, ez a valóságban 1940 órájába került.

Pawel Sicinski teljesítményére a Football Manager készítői is felfigyeltek, akik Twitteren gratuláltak a férfinak, és azzal viccelődtek, hogy a „csak még egy meccset játszok” ígérgetést az európai gamer most egészen új szintre ültette:

A Football Managerre pár évvel ezelőtt a valódi klubcsapatoknál is felfigyeltek, meglátták az irtózatosan nagy adatbázissal és statisztikákkal megtömött játékban a lehetőséget arra, hogy játékosmegfigyelésre használják a Sports Interactive által fejlesztett, és a Sega által kiadott alkotást. 2008-ban az Everton FC nevű angol, a Premier League-ben játszó klub volt az első, akik szerződést kötöttek a készítőkkel, hogy erre a célra használják a menedzserszimulátort.

Ilyen hatással volt eddig a Football Manager a valódi focivilágra

A játéksorozat 2012-ben lett 20 éves, legalább akkora kultusza van, mint a FIFA-nak, csak nyilván a Football Manager az analitikusabban gondolkozó közönséget csábítja magához. A franchise-zal kapcsolatban nem egy megdöbbentő sztori akad, egy azerbajdzsáni diákot azt követően tettek meg az FC Baku tartalék csapatának menedzserévé, hogy nagyon sikeres volt a Football Managerben. A Younghusband testvérek pedig annak köszönhették, hogy válogatott labdarúgók lettek, hogy egy anonim Football Manager-játékos felhívta rá a figyelmet, hogy a játék alapján van bennük lehetőség.

Phil Younghusband a Fülöp-szigetek válogatottjában 50 gólnál is többig jutott.

A Football Manager legutóbbi része tavaly novemberben jelent meg PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre. A Metacritic oldalán 86 pontot kapott a 100-ból, a tesztelő újságírók meg voltak elégedve vele, a cikkek pedig kiemelték, hogy a franchise mostanra sem fáradt el, és a Football Manager 2022 az előző felvonásaihoz hasonlóan elképesztően addiktív.  • Tippek
  • Árfolyam

Rovatok