Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a FIFA-játéksorozat, ez lesz helyette

2022.05.11. 06:28

Egy ideje már pedzegették, most valósággá vált: véget ér az EA és a FIFA közötti, közel harminc éve létező együttműködés, és az ősszel érkező FIFA 23 lesz a népszerű sportjáték-franchise utolsó része. Az EA Sports rövid blogbejegyzésben tájékoztatta a gamereket a fontos változással kapcsolatban:

A 2023-as évtől kezdve nem FIFA, hanem EA Sports FC néven kell keresni a kiadó focis sportjátékát.

Annyit már most megígértek nekünk, hogy az új, független platform az elmúlt években tapasztaltaknál sokkal több fejlődést és újdonságot tesz majd lehetővé. Nagyon reméljük, hogy nem csak üres szavak ezek, mert a FIFA 20 óta az átigazolásoktól és a szebb grafikától eltekintve nem maradt le túl sokról, aki nem vette meg a FIFA 21-et és a 22-t.

A FIFA nagy vetélytársa, a PES-sorozat nemrég szintén nevet váltott, és free-to-play modellre állt át a Konami az eFootball 2022-vel kezdve. Ott visszafelé sült el a próbálkozás, bár a focis játék már jobb állapotban van, mint eredetileg volt, nagyon úgy tűnik, hogy azt a márkát a japánok sikerrel elpusztították.

Annak ellenére, hogy a FIFA-márkanévtől megválnak, az EA Sports tájékoztatása alapján minden licenc megmarad, a 19 ezer játékossal, 700-nál is több csapattal, 100 stadionnal és 30 ligával együtt.

Ami különösen érdekes, hogy olyan ligák fejezték ki támogatásukat az EA Sports FC-vel kapcsolatban, mint a Premier League, a LaLiga, a Bundesliga, és az UEFA. Valószínűleg szükség is van minderre, mert az EA hatalmasat kockáztat egy ekkora változtatással: 1993 óta a gamerek hozzászoktak, hogy nagyrészt évente jön egy új FIFA. A kiadónak mindenképp rá kell majd feküdnie arra, hogy megtartsák óriási, 150 milliónál is nagyobb játékosközösségüket, és sikerüljön rávenni az embereket, hogy az EA Sports FC-t válasszák a FIFA leköszönése után.

Nem érdemes ugyanakkor azt sem elfelejteni, hogy egy vadonatúj kihívó is úton van, UFL címmel, ami jó pár embert elcsaklizhat a csalódott eFootball- és FIFA/EA Sports FC-játékosok közül.

A futball és a szórakoztatóipar is folyamatosan változik. A FIFA-val tíz évvel ezelőtt megújított együttműködésünk bizonyos keretek köré szorított minket, amelyek nem tették lehetővé, hogy a játékélményt úgy fejlesszük, ahogy szerettük volna, de ennek most vége!

– nyilatkozta bizakodóan David Jackson, az EA Sports alelnöke a BBC-nek, aki azt is elárulta, hogy az EA Sports FC-ből a négyévente érkező, a foci-világbajnoksághoz kapcsolódó tartalmi frissítések biztosan kimaradnak majd. A lap szerint érdemes rá számítani, hogy a FIFA utáni új érában a Fortnite-hoz hasonló live eventek is lesznek a játékban.

Az EA Sports FC-vel kapcsolatban a kiadó 2023 júliusában ígért további tájékoztatást, a focis játék megjelenésére a jövő év végén érdemes számítani.

(via BBC, IGN)

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok