Index Vakbarát Hírportál

Rá sem lehet majd ismerni Lara Croftra az új Tomb Raiderben

2022.08.03. 18:58

A Tomb Raider a világ egyik, ha nem a legismertebb kalandjáték-sorozata, amelyben egy Lara Croft nevű régészlány bőrébe bújva kalandozhatunk, legendás ereklyék nyomában járva. A franchise 1996 óta létezik, szóval a sikerek mellett megvoltak a maga hullámvölgyei is a hosszú évtizedek alatt. A legutóbbiból 2013-ban sikerült kirángatnia Larát a Square Enix kiadónak.

Közel tíz évvel ezelőtt ugyanis rebootolták a Tomb Raidert, egy fiatalabb és kezdő hősnőt a középpontjába állítva. Lara Croft legutóbbi három kalandja leginkább a túlélésről szólt. Kedvenc kalandorunkat lecsupaszították, íjat és nyílvesszőket adtak a kezébe, és így küldték szélsőséges helyszínekre, hogy a síremlékek fosztogatása mellett még a veszélyes Trinity nevű szektával is farkasszemet nézzen.

Néhány hónapja biztosan tudjuk, hogy a Crystal Dynamics fejlesztőcsapata már nagy erőkkel készíti a Tomb Raider legújabb részét – hivatalos forrásból nagyjából ennyit tudni. Na és persze azt, hogy az Unreal Engine 5-ös motorja hajtja majd. Nemrégiben azonban a Sacred Symbols podcast több izgalmas részletről is lerántotta a leplet. Nem mondjuk, hogy a Lara Croft-rajongóknak nincs okuk az aggodalomra, mert jócskán a feje tetejére fordítják a játékos franchise-t.

Az eddigiektől eltérően a következő Tomb Raider hősnője állítólag jóval idősebb lesz, jócskán a harmincas éveiben jár majd. Az eddig a karaktert alakító Camila Luddingtont biztosan lecserélik, a helyére pedig egy sportos brit színésznőt keresnek. Sokan lehetnek, akik unják már az eredettörténeteket, a Sacred Symbols szerint ennek most vége. Lara Croft egy teljes sírrabló csapat élén térhet vissza, ami a karakter számára újdonság lesz, hiszen a gamerek eddig magányos farkasként ismerték a karaktert.

A brit Metro azt is megjegyzi az új játékkal kapcsolatban, hogy várhatóan a főszereplőnek női szerelme lehet. Eddig Lara magánélete tabunak számított a játéksorozatban.

ha a szivárgásoknak csak a fele igaz, akkor sok Tomb Raider-rajongó álla leesik majd, ebben már most biztosak vagyunk.

Az új Tomb Raider földhözragadt, realista kalandba hajszolja majd Larát, némi fantasykörítéssel. Ebben a tekintetben tehát valami hasonlóra számíthatunk, mint amit a legutóbbi három résztől kaptunk.

Eközben a Tomb Raider filmes folytatása csúnyán bedőlt

Nemcsak jó híreink vannak, hiszen dugába dőlt, hogy Alicia Vikander főszereplésével valaha is elkészüljön a Tomb Raider 2. A 2018-ban bemutatott, Roar Uthaug által rendezett produkció a 2013-as videójátékon alapult, és visszafogott túlélődráma volt. Pont ezért – na és persze az Oscar-díjas svéd színésznő játéka miatt – imádták sokan ezt a feldolgozást.

A Tomb Raider-film nem okozott csalódást a pénztáraknál, a 274 millió dolláros bevételével erősebben hozott, mint az Angelina Jolie-féle verziók. Az MGM tervezte is, hogy visszahozza Vikandert, és elküldik sírokat fosztogatni a második részben is. A produkciós cég azonban túl sokat várt, és elvesztették a megfilmesítés jogait.

A The Wrap szerint igazi licitháború indulhat el a Tomb Raider gazdátlanul maradt jogaiért, így készülhetünk egy újabb filmes rebootra – na és találgathatunk, hogy vajon ki lesz az a színésznő, akire legközelebb rábízzák Lara Croft eljátszását.  • Tippek
  • Bankszámla

Rovatok