Index Vakbarát Hírportál

A fél internet a PlayStation új játékán röhög, nem véletlenül

2022.08.19. 19:42

A Square Enix azok közé a nagy videójátékos kiadók közé tartozik, amelyeknek az újdonságaira illik odafigyelni. Főleg, ha olyan portékával készülnek nekünk, mint a Forspoken című fantasy, amellyel kapcsolatban Takeshi Aramaki rendező azt ígérte, hogy annyira fluid játékmenetet és mozgáskultúrát láthatunk majd benne, mint még soha.

A Forspokennek már az alapfelállása is ötletes: a történet szerint egy Frey nevű fiatal nő bőrébe bújunk, aki New York Cityből valahogy egy varázslatos világba, Athiába teleportálódik. A feladat pofonegyszerűnek tűnik, visszajutni az otthonunkba. A játékban amellett, hogy meg kell birkóznunk az Athiát rémuralma alatt tartó zsarnokkal, Tantasszal, különféle bestiák, köztük démonok, medveszörnyek és hatalmas sárkányok is elállják majd az utunkat.

A nyílt világú szerepjátékban a hősnő, Frey mágikus erőre is szert tesz egy titokzatos karperecnek köszönhetően, és szédítő tempóban, külső nézetből fedezhetjük fel az ismeretlent vele. A fejlesztőcég, a Luminous Productions viszonylag zöldfülű, eddig egyetlen játékon, a Final Fantasy XV-ön dolgoztak csak együtt. Ennek ellenére bizakodók lehetünk, hiszen a többszöri csúszás ellenére 2023. január 24-én megjelenik PC-re és PlayStation 5-re a Forspoken.

Vagy csak bizakodók lehettünk, múlt időben? A Forspoken új előzetese, amelyet nemrég adtak ki, váratlanul nagyot ment, de a kiadó valószínűleg nem örült annyira a dolognak. A gamerközösség egy emberként háborodott fel a látottakon, olyannyira, hogy egy csomó mémet is közzétettek vele kapcsolatban, amelyek a Square Enix várva várt újdonságát parodizálták.

A játékosok baja, hogy hiába lett látványos a trailer, Frey szinkronhangja, Ella Balinska a többség szerint idegesítő és elviselhetetlen. Pedig a narrációt sokan szeretik, a 2018-as Marvel’s Spider-Manben is sokat beszélt magában Peter Parker, jelen esetben azonban visszafelé sült el a jópofáskodás. Mutatjuk az ominózus videót, amely mostanra a 3 milliós megtekintést is átlépte, köszönhetően a botránynak, és annak, hogy a fél internet ezen röhög.

A Twitter népe nem fogta vissza magát, az emberek szabadjára engedték a fantáziájukat. Volt, aki a Tony Hawk Pro Skaterben elhangzó, Superman című dalra dolgozta át a Forspoken előzetesét.

Más a Metal Gear Soliddal tette meg ugyanezt.

Akadt olyan is, aki a Bloodborne című horrorjáték világára dolgozta át a trailert – nálunk itt szakadt el a cérna, és röhögtük szét az agyunkat rajta.

Túlzás, amit a gamerek csinálnak? Az. Egy rosszul sikerült promóanyag miatt butaság lenne leírni a Forspokent – remélhetőleg a szinkronszínészt még nem találták meg a mérges rajongók... De az interneten leledző toxikus közösségeket látva nem lepődnénk meg rajta. Mi kivárjuk a megjelenést, addig mindenféle hiszti csak vihar a biliben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok