Index Vakbarát Hírportál

Tragikusan rajtolt el az ősz legjobban várt sci-fi-játéka

2022.10.14. 19:04

A Blizzard 2016-ban jött ki hőslövöldéjével, az Overwatch című csapatalapú FPS-sel, amelynek nemcsak az igényesen kivitelezett sci-fis világa, hanem szerethető karakterei is levették a lábukról a gamereket. A folytatást, az Overwatch 2-t már 2019 novemberében, a BlizzConon bejelentette az óriáscég, de akkor még úgy terveztek, hogy megtartják az első részt is, és afféle crossplay alkalmazásával püfölheti egymást mindenki, függetlenül attól, hogy melyik felvonás van meg neki. Az Overwatch 2-t főleg a sztorialapú PvE küldetéseivel reklámozta a Blizzard, ám sok minden változott az elmúlt három évben.

Az Overwatch 2 közel sem abban az állapotban jelent meg, amiben ígérték. Bár a játéknak nagyon jót tett, hogy a 6v6 meccseket 5v5-ösökre redukálták, és lehetővé tették, hogy akár egyetlen játékos elvigyen a hátán négy másikat, valamint egy csomó olyan érdekes hős elérhetővé vált, mint a lövész Sojourn, a tank Junker Queen és a támogató Kiriko, mégis csak az egyik szemünk nevet. A másik sír. Nem a PvE hiánya miatt, mert az minket nem túlzottan izgat, inkább a technikai hibák miatt, amelyeket az Overwatch 2 hozott magával.

A játék október 4-én jelent meg, és rögtön az indulása rettenetesen rázós lett. A belépés egész egyszerűen lehetetlen volt az elején, többórás várakozás köszöntötte azt, aki letöltötte az immár ingyenes, de a beépített battlepass miatt azért mégiscsak fizetős Overwatch 2-t. Mi nem szembesültünk vele, mert inkább kivártuk, hogy rendeződjön a helyzet, de sok streamernél láttuk, hogy több ezer ember volt előttük, amikor beléptek volna. Köszönhetően annak, hogy a Blizzard szervereit kétszer is DDoS-támadás érte a debütálás idején, amit a cég részéről Aaron Keller meg is erősített Twitteren.

Aki bejutott, az sem örülhetett sokáig, az elején előfordult, hogy az Overwatch 2 simán ledobta a játékosokat, így sikerült rengeteg embernek elrontani az újdonság varázsát.

Ha mindez nem lenne elég, két Overwatch-hőst, Bastiont és Torbjörnt is átmenetileg elérhetetlenné tett a fejlesztőcsapat, miután kiderült, hogy előbbi ultija nem működik rendesen. Torbjörnt csak a kompetitív módból szedték ki, quick playben benne maradt, de az ő esetében is azt írta a Blizzard, hogy pofozgatni kell még a képességeit, mert súlyos bugokat találtak.

Természetesen a Blizzard elnézést kért az Overwatch 2-vel kapcsolatos problémákért, és azt ígérték, kárpótolni fogják a közösséget. A cég dupla XP-s hétvégéket ígér a közeljövőben, illetve azt, hogy aki október 25-e és december 6-a között belép a játékba, kap egy legendás kategóriába tartozó Reaper-skint, a Cursed Captain nevezetűt, és egy különleges, Health Pack fegyverkiegészítőt is.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok