Index Vakbarát Hírportál

Hétvégén bárki ingyen kipróbálhatja az új Diablo-játékot

2023.03.21. 15:52

A Diablo III megjelenése óta lassan 11 év telt el, de a hardcore rajongóknak még türelemmel kell lenniük, hogy az egyenes ági folytatást, a Diablo IV-et végre a kezük közé kaparintsák, tekintve, hogy a Blizzard fantasy-szerepjátékának új része június 6-án kerül csak a boltok polcaira. Öröm az ürömben, hogy addig két olyan hétvégét is tartanak, amikor a Diablo IV-be bele lehet kóstolni, ezek közül az első március 17-től 20-ig le is ment – akkor azonban csak és kizárólag az előrendelők tudták elindítani a korai hozzáférésű béta-verziót.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Blizzard zászlóshajójának új felvonása a franchise legjobban kedvelt részéhez, a Diablo II-höz nyúl vissza, és annak szellemi örököse lesz. Mindez a játék grafikáján és harcrendszerén is tetten érhető, és a szerencsésebbek a saját bőrükön is megtapasztalhatták, amit írunk. Feltéve, ha voltak olyan türelmesek, hogy kivárják az esetenként 60–120 percet, mire a béta első teszthétvégéjén beengedte őket a szerver.

A Blizzard elismerte a hibát, és biztosított mindenkit, hogy a következő hétvégére rendbe szedik a szervereiket. Készülniük is kell, március 24-től 27-ig várhatóan még nagyobb érdeklődésre számíthatnak, amikor nemcsak az előrendelők, hanem minden gamer, aki csak él és mozog, rá fog mozdulni a játékra.

Nem kérdés, hogy A Diablo IV a 2023-as év legjobban várt videójátéka ugyanis.

A Diablo IV bétájában a teljes Prológus és az Act 1 elérhető, valamint a Fractured Peaks névre keresztelt régió keresztül-kasul felfedezhető a játéksorozat első nyílt világú részében, de a nagy szabadság ellenére legfeljebb 25-ös szintet érhetünk el közben. A pár nap múlva becsatlakozóknak jó hír, hogy míg az első teszthétvégén a játékosok csak a barbár, a varázsló és a rogue kasztból válogathattak, a következő körben már mind az öt karakterosztály játszható lesz, beleértve a druidát és a nekromantát is.

A Blizzard ugyanakkor felhívja a figyelmet arra a honlapján, hogy a karakterek, amelyeket az emberek a béta-hétvégéken elkészítenek, mind törölve lesznek, nem lehet átvinni őket a végleges verzióba. Tényleg csak egy gyors ízelítőről van szó.

A Diablo IV PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re érkezik idén nyáron, az elvakult kultisták által megidézett démonnal, Lilithtel vehetjük majd fel a harcot.  • Tippek
  • Lakáshitel

Rovatok