Index Vakbarát Hírportál

Kipróbáltuk a Sony legújabb, pénztárcabarát fülhallgatóját

2023.04.20. 16:53

A Sony április 3-án dobta piacra új Bluetooth-fülesét WF-C700N néven, ami időszerű újítás volt, tekintve, hogy a cég legutóbbi, hasonlóan pénztárcabarát eszköze, a WF-C500 még 2021-ben került a polcokra. Tisztán látszik, hogy a japán cég szakemberei alapul vették az előző modellt, de a WF-C700N mindenben a WF-C500-as továbbfejlesztése, kezdve a kapszulához hasonló, kicsi és a zsebben jól elférő töltőtokkal, egészen a fülesig, amelynek formája sokkal jobban illeszkedik a fülbe, mint az előző széria.

Nyilvánvaló, hogy a vezetékes fülhallgatók a mai napig megbízhatóbbak, azokat használva összehasonlíthatatlanul jobb minőségben kapjuk a hangot a fülünkbe. Legfőképp a gamingnél lehet fontos tényező mindkettő, a kompetitív lövöldözős FPS-eket, a Rainbow Six Siege-et vagy a Call of Dutyt játszó e-sportolóknak nem ajánlanánk, hogy kockáztassanak egy Bluetoothon keresztül csatlakozó eszközzel, amelynél fennáll a lehetősége a laggolásnak. Mobiljátékra ellenben a WF-C700N mindenféle gondolkozás nélkül használható, pöröghet rajta akár a Diablo Immortal vagy a Marvel Snap, hogy napjaink felkapottabb címeit emlegessük.

Mégis a Sony WF-C700N az átlagos zenekedvelőknek a legjobb választás, akik úgy mozognának ide-oda a városban, hogy közben a kedvenc előadójukat hallgatják, ugyanakkor nincs kedvük vezetékes fülhallgatóval bajlódni közben, beleakadni a zsinórba és a többi. Hogy ne legyen azért maradéktalan az örömünk, a Sony rakott a WF-C700N-re két hatalmas, fizikailag benyomható gombot, amelyeket használat közben könnyű véletlenül megnyomni, és leválasztani a telefonunkról az eszközt, így ennek a Bluetooth-fülesnek a használatát sem ússzuk meg frusztráció nélkül.

A Sony WF-C700N, amellett hogy potom pénzért felső kategóriás Bluetooth-fülhallgatókra jellemző hangminőséget ad, zajszűrős funkcióval rendelkezik, és ez is a legnagyobb extrája. Nem csak a város zaját tudjuk könnyedén kizárni vele, repülőgépen, vonaton és metrón is simán használható. Aki idehaza veszi igénybe utóbbi két közlekedési eszközt, tudja, hogy a régi szerelvények milyen irtózatos ricsajt képesek csapni. Zajszűrés nélkül nagyjából esélytelen úgy zenét hallgatni rajtuk, hogy ne kellene attól tartanunk, hogy megsüketülünk közben. A Sony Headphones Connect applikáción keresztül könnyedén, pár pillanat alatt beállíthatjuk magunknak a zajszűrés szintjét, hozzáidomíthatjuk a WF-C700N-t, hogy mennyire szeretnénk engedni, hogy az utca zaja hallatsszon, ezáltal biztonságosan sétálgathatunk.

Ami a már említett töltőtokot illeti, a benne elhelyezett apró mágnesek szuperül a helyükön tartják a füleseket, így nem áll fenn a veszélye, hogy kiesnének, ha ügyetlenül nyitjuk fel a fedelet.

Alapjáraton a Sony WF-C700N kábé 8 órát bír ki, de a töltőtok képes ugyanennyit hozzáadni, így 16 óráig is használhatjuk az eszközt anélkül, hogy kábellel kellene töltenünk, ami nem kevés.

A fülhallgatót akár zuhanyzás közben is bátran használhatja az embert, mert a Sony állítása szerint vízálló eszközről van szó. Mi ezt nem mertük kipróbálni, és valószínűleg a többség, aki megvásárolja véletlenül a WF-C700N-t, hozzánk hasonlóan nem vetemedne ilyesmire. Egy esősebb városban, mondjuk Londonban, Amszterdamban, esetleg Brüsszelben élő embernek hasznos infó lehet, hogy amennyiben sűrűn ázik el, ez a füles akkor se megy tönkre.

A sportosabb olvasóknak mondjuk, hogy edzőteremben nem igazán ajánljuk a Sony WF-C700N használatát, mert jobb formája ellenére könnyen kiesett a fülünkből, ami súlyemelés vagy intenzívebb cross-training esetében elég idegesítő tud lenni.

Utcai zenehallgatásra, telefonálásra, mobiljátékra jelenleg nem tudunk elképzelni jobb vezeték nélküli és pénztárcabarát opciót, mint a Sony új fülhallgatója, ugyanakkor extrémebb körülmények közé, amikor könnyen elhagyhatjuk az eszközt, valami mást érdemes keresni. A nagyjából 40 ezer forintos árért cserébe egy élvezetes hangminőséget biztosító, zajszűrős fülest kapunk, amit legjobban azok fognak értékelni, akik szeretik néha egy kicsit vagy nagyon kizárni a külvilágot maguk körül.

7,5/10  • Csok

Rovatok