Index Vakbarát Hírportál

Rebootolják a világ legnépszerűbb verekedős játékát

2023.05.14. 15:58

1992 óta képtelenek megunni a gamerek a Mortal Kombat kegyetlen összecsapásokkal és véres kivégzésekkel teli világát, amelyben olyan, kultikusnak számító hősök bőrébe bújhatunk, mint Scorpion, Johnny Cage, Liu Kang, Kung Lao, Raiden... csak hogy néhányat megemlítsünk közülük. A Mortal Kombatnál nincs népszerűbb verekedős játék a világon, 2022-ig bezárólag 79 milliós példányszámban fogyott a franchise, amelyet legutoljára 2011-ben rebootoltak. Ez, a szám szerint kilencedik játék volt az első olyan felvonás, amelyet a Warner Bros. égisze alá tartozó, újonnan megalakult NetherRealm Studios fejlesztett, az Ed Boon által vezetett csapat olyan szakemberekből állt össze, akik a csődbe ment eredeti készítőgárdából, a Midway Gamestől érkeztek.

A NetherRealm Studios május 10-én tett közzé egy rejtélyes, de sokatmondó videót, ebben egy ketyegő órát láthatunk, amelynek mutatója először 9-et, 10-et üt, aztán 11-et, hogy némi gondolkozás után 12 helyett 1 órára ugorjon. A friss szivárgások által is megerősített üzenet tisztán érthető, legalábbis az amerikai szaksajtó ugyanazt a következtetést vonta le belőle: a sokak által nagyon várt következő játék nem Mortal Kombat 12 névre hallgat majd, hanem Mortal Kombat 1 lesz a címe. Ergo egy teljes újrakezdés, reboot előtt áll a játékszéria.

Az a tény, hogy rebootolják a verekedős játékot, nem túl meglepő, tekintve, hogy a 2011-es Mortal Kombat, a Mortal Kombat X és a Mortal Kombat 11 egybefüggő sztorit meséltek el, amely egy teljes restarttal ért véget, és az eddig történteket nemes egyszerűséggel lenullázták. Az újrakezdésre azért is szükség van, mert egy csomó harcos fűbe harapott az elmúlt három Mortal Kombat játékban, és őket a legegyszerűbb módon csak így lehet visszahozni az élők sorába.

A Warner Bros. februári, befektetőknek tartott meetingjén az is kiderült, hogy az új Mortal Kombat még 2023-ban megjelenhet. Egyik szemünk sír, a másik nevet emiatt, mert úgy tűnik, az Injustice 3, amelyben a DC hőseit és gonoszait ereszti össze a NetherRealm Studios, még várat magára.

A Mortal Kombat 1 a kiszivárgott infók alapján PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre érkezik. A megjelenést követően pedig extra karakterekként állítólag olyan szuperhősök is debütálnak majd a franchise-ban, mint Homelander és Peacemaker.  • Hírek
  • Hírek

Rovatok