Index Vakbarát Hírportál

A vártnál előbb jelenhet meg a GTA 6

2023.05.20. 06:53

Nem titok, hogy a Rockstar Games csapata gőzerővel dolgozik a Grand Theft Auto nevű játéksorozat következő felvonásán, mely a GTA 6 lesz, és amellett, hogy korábban kiszivárgott információk alapján Vice Cityben játszódhat majd, 20 év óta először egy női karaktert is a középpontjába állíthat. A rajongók, akik a Grand Theft Auto V megjelenése óta tűkön ülve várják a folytatást, egy Bonnie & Clyde-szerű történetre számíthatnak, valamint arra, hogy az eddigi legnagyobb bejárható térkép várja őket a videójátékban.

De vajon mikor? Korábban a legoptimistább becslések is arról szóltak, hogy a GTA 6 megjelenéséig várhatóan évek választanak el még minket. Részben annak köszönhetően, hogy nehezen ment a játék fejlesztése, melynek többször is új irányt kellett szabni, nagy volt a csapatban a fluktuáció, a fejlesztők közül sokan távoztak, és egy ponton a külföldi sajtó már úgy fogalmazott, hogy a GTA 6 az úgynevezett „development hell”-ben ragadt, hasonlóan a Dead Island 2-höz, melynek a készítési folyamata 2012-ben vette kezdetét, és a kész termék csak 2023 tavaszán került polcokra.

A Grand Theft Auto sorsát is egyengető kiadó, a Take-Two Interactive friss pénzügyi jelentése végre támpontként szolgálhat a játékszéria jövőjével kapcsolatban, merthogy a cégnél a 2025-ös fiskális évre, azaz a 2024. április 1-től 2025. március 31-ig tartó időszakra masszív, 8 milliárd dollárt meghaladó bevételekre számítanak.

A Take-Two-féle sajtóközlemény szerint a sikeres időszak akár a 2026-os pénzügyi évig elhúzódhat, ebből pedig a nemzetközi média ugyanazt a következtetést vonta le:

legkorábban 2024 tavaszán végre megérkezhet a GTA 6.

Már idén tavasszal szárnyra keltek pletykák arról, hogy a GTA 6 hivatalos leleplezése hamarosan megtörténhet, és a nyílt világú játék megjelenését 2024 karácsonyára szánják a készítők. Persze nem érdemes előre inni a medve bőrére, a 2022-es év, de a 2023-as is teli volt a videójátékipart tekintve nagy halasztásokkal. Elég, ha a GTA 6 trailerét megmutatják, és bizonyos számú ember tetszését nem nyeri el, azonnal odébb fogják pakolni a játékot, hogy foltozgassák még egy kicsit.

A GTA 6-tal nem kisebb a Rockstar Games és a Take-Two-kiadó szándéka, mint hogy egy korszakalkotó játékot tegyenek le az asztalra. Ennek megfelelően a pénzt sem sajnálják rá, becslések szerint 2 milliárd dollár körül lehet a végösszeg, amit a GTA 6-ra eltapsolnak.

A Grand Theft Auto-szériából eddig összesen 400 millió példányt adtak el, ezzel egyértelműen a Take-Two legsikeresebb franchise-áról van szó, melynek legutóbbi felvonása, a GTA V önmagában 180 milliós eladott példányszámot produkált. A Grand Theft Auto V sikeréhez persze az is kellett, hogy a 2013-as megjelenése óta minden új konzolgenerációra felújították, és az Online-mód a mai napig irdatlanul felkapott.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok