Index Vakbarát Hírportál

Mozgásérzékelős kontrollert dob piacra a Sony

2010. március 11., csütörtök 11:01

A PlayStation 3-at gyártó japán cég csütörtökön mutatta be saját mozgásérzékelős kontrollerét, amellyel azokat a játékosokat céloznák meg, akik kinőtték a Nintendót, amely 2006-ban elsőként jelentkezett hasonló technológiát használó rendszerrel.

Peter Dille, a Sony alelnöke elismerte a Nintendo érdemeit abban, hogy megismertette a tömegeket a mozgásérzékelésre épülő játékstílussal, de szerinte ideje továbblépni a PlayStationre, amely "új játékélményt kínál az alkalmi és a rendszeres játékosoknak egyaránt." Egy San Franciscóban megtartott sajtótájékoztatón Dille azt mondta, "a Wii-ről a PlayStation 3-ra való áttérés teljesen természetes folyamat."

A már eddig is elérhető PlayStation Eye kamerával kombinálva az új vezeték nélküli kontroller képes érzékelni a játékos testmozgását, így képes valós időben elhelyezni a játék virtuális környezetében. A kontroller végén elhelyeztek egy kis fénykibocsájtó gömböt, amelynek helyzetét a kamera szintén érzékeli. "Soha nem volt még ilyen precíz eszköz" - mondta el Shuhei Yoshida, a Sony Computer Electronics Worldwide Studios elnöke.

A PlayStation Move-ot idén ősszel dobja piacra a vállalat. A pontos részletek még nem ismertek, Dille viszont annyit elárult nyilatkozatában, hogy az alapcsomag, amely tartalmazza a PlayStation Eye-t, a kontrollert és egy játékot, 100 dollárnál biztosan kevesebbe fog kerülni. Több játékkiadó vállalat, köztük az Activision Blizzard, az Electronic Arts és a Square Enix már dolgoznak olyan játékokon, amelyek kompatibilisek lesznek a Move-val.

Rovatok