Index Vakbarát Hírportál

Morgan Freeman halott, de élvezi

2012.09.12. 16:52

Morgan Freeman él és jó egészségnek örvend, de valaki olyan Facebook-oldalt indított, ahol több mint 888 ezren gyászolják a hetvenöt éves korában elhunyt filmsztárt. A Freeman haláláról szóló pletykák szintén halhatatlannak bizonyulnak, mivel egyre több követő csatlakozik a szeptember 10-én indított csoporthoz. Az emberek a közösségi oldalakon terjedő gyászjelentéseket olvasgatva kétkedés nélkül elhiszik, hogy Freeman meghalt, holott a hivatalos szóvivője is megerősítette, hogy a színész él és virul.

Ha Morgan Freeman halott lenne, az emberek valószínűleg nem a Facebookon próbálnának utánajárni a tényeknek. Ennek ellenére több százezer ember kétkedés nélkül elhitte a színész haláláról szóló híreszteléseket. A többségük nem is keresett más forrásokat, hogy ellenőrizze az állítás valóságtartalmát, és az sem igazán érdekelte őket, hogy ha a hír nem igaz, akkor miért híresztelik ezt az interneten. Egy gyors kereséssel kideríthető lett volna, hogy a hír nem igaz, mégis több ezer emberrel sikerült elhitetni ennek az ellenkezőjét.

Nem Freeman az első színész, és nem is az első híres ember, akinek a haláláról pletykáltak az elmúlt években, de az ő hamis nekrológját az átlagosnál jóval többen hitték valódinak. A múlt idő használata sem tűnik indokoltnak: annak ellenére, hogy a színész képviselője is azt nyilatkozta, hogy Freeman életben van, és több cikk született, ami cáfolja a hamis állításokat, sokan még mindig sokkos állapotban vannak, amiért a világ egy újabb tehetséggel lett szegényebb.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok