Index Vakbarát Hírportál

Véres gyilkosság a Google Maps képein?

2013.04.17. 10:26

Pár nap alatt körbefutotta az internetet az a kép, amit egy Reddit-olvasó fedezett fel a Google Mapset böngészve. A felvételen egy holland közpark stégje látszik, amin látszólag épp egy hullát készülnek a csatornába dobni, a jelenetet pedig egy durva vércsík vezeti fel, amit a parkból a stég végéig vonszolt hulla húzott maga után.

A képet látva még a legkétkedőbbek is azonnal rosszra gondolnak. Vajon a híres holland maffia csinál ki éppen valakit? De ha megnézzük a képet, vajon nem válunk-e mi is szemtanúvá?

De azzá válunk, azonban ezúttal semmi törvénybe ütközőt nem látunk. A 2009-ben készült képbe kis képzelőerővel (kicsit kevesebbel, mint ami a véres gyilkosság elképzeléséhez kell) belelátható az, ami valójában történhetett. A csíkot nem egy hulla húzta, hanem egy kutya, ami megfürdött a csatornában, a stégen álló gazdájához futott, és megrázta magát, a közben szétfröcskölt víz pedig sötétebb barnára áztatta a stég fapadlóját. Emiatt néz ki úgy a környék, mintha akciófilmet forgattak volna a stégen.

Ha egy kicsit feljebb emeljük a kamera nézőpontját, látszik, hogy a stég amúgy sem túl jó hely arra, hogy véres hullákat hajigáljanak róla a maffiózók, egy közeli hídon például épp gyanútlan kerékpárosok hajtanak át. Persze lehet, hogy őket is meggyilkolták a gengszterek, csak a Google műholdja akkor már messze járt.

A Google Maps általában is kiváló forrása a hoaxoknak, a közelmúlt egyik legemlékezetesebb esete az volt, mikor a netezők azon vitatkoztak napokig, hogy vajon a felvételeket készítő autó elgázolt egy ártatlan szamarat, vagy az állat megúszta a találkozást a járművel, ami lassan talán a magyar városokat is elkezdi feltérképezni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok