Index Vakbarát Hírportál

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hogy MIT vesz a szájába ez a lány?

2013.01.23. 17:00

Elérkezett az a pillanat, amitől a Mémeskút indítása óta rettegtünk: megszületett és pillanatok alatt körbefutott az interneten egy igazán visszataszító mém, mi meg itt ülünk a szerkesztőségi válságértekezleten a „2 girls 1 cup”-dilemmának elnevezett problémával: posztoljunk-e valamit, ami ugyan gusztustalan, de pörög rajta a fél internet, és százezrek osztják meg Twitteren és Facebookon? Naná, hogy posztoljuk, a mémkrónikás élete néha olyan, mint a háborús tudósítóé, és meg kell mutatnia, mi van az internet legalján.

Esetünkben egy Giovanna Plowman nevű amerikai tinédzser van ott, aki ki tudja milyen indíttatásból feltett a YouTube-ra egy videót, amin egy használt női intim higiéniás terméket vesz a szájába és szopogat elmélyülten, miközben a háttérben Azealia Banks 212 című slágere szól. Egy tampont, na.

Nem álszentségből nem ágyazzuk be ide a videót, hanem mert a YouTube és a többi videómegosztó is szorgalmasan törli, ahogy bekerül a rendszerbe, mondván, az ilyesfajta tartalom sérti a felhasználói szerződést (a Tampon Girl keresőkifejezéssel próbálkozhat, akit nem sikerült eltántorítanunk a dologtól). Mindez azonban nem akadályozta meg az online közösséget, hogy igazi antisztárt faragjanak Giovannából, akinek két nap alatt lett a Facebookon 180 ezer követője (köztük néhány ötcsillagos troll), további százezrek pedig internetszerte azon vitáznak, hogy valódi-e a videó, vagy egy orbitális nagy kamu. Persze beindult a mémgyár is, válaszvideók és vicces(nek szánt) képek tucatjai születtek a témában.

Giovanna mindenesetre láthatóan élvezi a kétes hírnevet, annak ellenére, hogy a neten elterjedt, hogy a videó után online zaklatói akadtak, sőt az is, hogy öngyilkos lett. A Twitterén pár órája azt írta: „Amit csináltam, hülyeség volt, NA ÉS? Híres lettem, ott leszek Ellennél, és pénzért fogok partikra járni!!” (Ellen alatt valószínűleg Ellen Degeneres tévés talkshow-ját érti). Ami vagy mesterszintű trollkodás, és zseniálisan parodizálja a zavart tinilányt, vagy szegénynek tényleg ennyi esze van, és akkor szégyelljük magunkat, amiért kiröhögtük.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok