Index Vakbarát Hírportál

Gyilkossággal vádolják az internet hősét

2013.05.17. 15:46

Bizarr fordulattal került be újra a hírekbe Kai, a hajléktalan baltás stoppos egyébként is igen cifra története. Kai, polgári nevén Caleb Lawrence McGillvary idén februárban lett az internet hőse, amikor interjút adott a Fox tévécsatorna egyik kaliforniai helyi kiadásának, és abban nagy átéléssel mesélte el, hogyan mentette meg egy ember életét. Az éppen az út mellett stoppoló Kai arra lett figyelmes, hogy egy fekete sportautó sofőrje azt kezdi ordibálni, hogy ő személyesen Jézus, és megváltja az emberiséget, majd harsány niggerezéssel tarkítva nekihajt egy PG&E (a nyugati parti áram- és gázszolgáltató) egyenruhát viselő fekete férfinak. Kai azonnal előkapott egy véletlenül épp nála levő baltát, és azzal lefegyverezte az őrjöngő ámokfutót (aki a szemtanúk elmondása szerint közel két méter, és legalább 150 kiló volt), megmentve a munkás életét.

A bátor tett, és az egyedi stílusban tett nyilatkozat azonnal mémmé változtatta Kai-t, a felvételt több millióan nézték meg a YouTube-on, és tucatnyi remix, zenés változat készült belőle. Az online hírességgé vált stopposról még a Time magazin is írt, és meghívta a talkshow-jába Jimmy Kimmel népszerű amerikai tévés műsorvezető is. Kiderült, hogy Kai nem átlagos hajléktalan, három nyelven beszél, civilben zenész, és maga választotta ezt az életformát. Amikor az ámokfutó tárgyalásán tanúként beidézték, már online szupersztárként hivatkozott rá a média. A tárgyaláson egyébként szintén nagy feltűnést keltett egyedi stílusával, és hosszasan ordítozott a védőügyvéddel.

Úgy tűnt, ezzel lejár Kai közmondásos 15 percnyi világhíre, de a napokban hirtelen fordulattal újra a hírek főszereplőjévé vált, miután New Jersey állam körözést adott ki ellene. A baltás stoppost gyilkossággal vádolják, egészen pontosan azzal, hogy az otthonában agyonvert egy 73 éves férfit. Kait egyelőre nem találja a rendőrség, a nyomravezetőnek 5000 dollárt ajánlottak fel. A rendőrségi közlemény szerint május 13-án történt a gyilkosság, Kai a Facebook-oldalán (azóta törölték az oldalt, több ezer rajongója volt) utoljára 14-én szólalt meg, azt írta, egy idegen házban ébredt fel, valaki előző este drogot adott neki, aztán megerőszakolta.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok