Index Vakbarát Hírportál

Plakátmagányban ázó hegyvidéki Pokémonok

2016.07.22. 16:04

Csináltunk egy plakátszöveg-generátort, hogy mindenkiből kihozzuk a benne rejlő kampányüzenet-felelőst. Nem kell ahhoz se Habony Árpádnak, se milliárdosnak lenni, hogy üzeneteket juttassunk el a tömegekhez: elég egy kék háttér, egy általános betűtípus, néhány sor butaság, és máris kész a remekmű. Havasi Bertalan legyen a talpán, aki megkülönbözteti a hamisítottat az eredetitől!

Amikor meghirdettük a plakátkampányt, még nem sejtettük, hogy békaemberekkel fogunk találkozni nem az olvasóink divergens gondolkodását, hanem a 168 Óra olvasóilevél-íróit fogjuk ösztönözni. A beérkezett több száz pályamű közül kiválogattunk bő három tucatot, amik nagyjából megfelelnek a magyar helyesírási szabályzatban és a DSM-V pszichiátriai kézikönyvben lefektetett normáknak.

A gyűjtés igen változatos. Vannak itt riasztó, de összefüggéstelen statisztikák a bevándorlásról, változatos matekpéldák Brüsszelnek, információk a még nem létező, de ígéretesen hangzó Ma sem tanultam semmit alrovatba. Ja, és egy tájba illő Pilinszky-idézet. Győztest hirdetni lehetetlen, de már csak a közérdekű adatok miatt is érdemes átböngészni a gyűjtést. Vagy talán tudta, hogy a XII. kerületben a Hegyvidék tele van pokéstopokkal?  • Tippek
  • Árfolyam

Rovatok