Index Vakbarát Hírportál

Máris torrenten a Sims 3

2009. május 19., kedd 16:20 | aznap frissítve

Igazi premier előtti online bemutató kerekedett a Sims 3-sztoriból, hiszen hivatalosan csak két hét múlva indul meg a forgalmazás, de a torrenteknek hála máris letölthető az 5,6 gigabjájtos iso.

Bár még két hét van hátra a hivatalos megjelenésig, a Sims sorozat legújabb verziója máris kiszivárgott, letölthető. Pedig ez lesz a komoly veszteséggel kalkuláló Eletronic Arts legnagyobb dobása 2009-ben, miközben a Sims harmadik részének 5,6 gigabájtos iso-ja a torrenteknek hála már bárki számára ingyen elérhető.

Működik

A különböző hozzászólásokból, fórumokból kiderül, hogy valóban a játékról van szó, ami annak rendje és módja szerint elindul, az EA tehát a kiadás halogatásával komoly hátrányba került a saját játékával szemben.

Ráadásul pont az elmúlt hetekben jelentette be a cég, hogy megkönnyíti a regisztrációt, amivel egyébként utat nyitott a letöltésnek. Korábban számos EA-játéknál szükség volt az online hitelesítésre, most azonban csak egy sima termékkulcsot kell beütni, aztán már indul is a Sims 3. Ezzel együtt is úgy tűnik, hogy a szoftver valamilyen módon megpróbálja felvenni a kapcsolatot a főhadiszállással, a torrent mellé adott instrukciók szerint ugyanis érdemes felpofozni játék előtt a tűzfalat, nehogy meginduljon valamilyen online susmus a Simek és az EA között.

A kiadó egyébként nem jókedvéből távolította el a komolyabb DRM-védelmet a játékból, hanem mert a Spóránál nagy felháborodást okozott a beépített védelmi rendszer. A játékot online is regisztrálni kellett, ami önmagában még nem jelentett volna problémát, a negyedik telepítésnél azonban már egy központi telefonszámnak kellett magyarázkodni, hogy miért nem volt előbb a korábbi három lehetőség. Mindezek ellenére elég hamar elkészült a feltört verzió, és széles körben elterjedt a kalózspóra.

Az EA számára kedvezőtlen fejlemények ellenére a Spore meglehetősen sok pénzt csinált, amire a Sims 3-nál is nagy esély van: a célközönség kisebbik része torrentezik, ráadásul a Sims 2-nek is volt tört verziója, mégis 2004 legsikeresebb játéka lett, a széria összes epizódjából eddig több mint százmillió darabot vettek.

Rovatok