Index Vakbarát Hírportál

Online sláger a kecskefejőgép

2010. június 23., szerda 13:49

Kapós a kecskefejőgép az interneten, legalábbis annak egy olcsó változata, amelyet egy alaszkai gazda talált fel, és árul a világhálón..

Az 58 éves Mike Henry kínjában újított, ugyanis képtelen volt megfejni kecskéjét: az állat vagy rúgott, vagy folyton belelépett a sajtárba. Mivel Henrynek mindössze két hektár földje van és csak egy kecskéje, nem érte volna meg 1200 dollárért gyári fejőgépet vennie.

Ezért inkább elment a legközelebbi autós boltba, ahol összevásárolt ezt-azt – főleg gumicsöveket –, és vett egy kézi pumpát is. Némi szerelgetés után elkészült a Henry-féle kecskefejőgép házi változata, amelyet azután apróbb tökéletesítéseket követően elkezdte árulni az interneten.

A gép ára igen versenyképes, 120 dollárért adja feltalálója és sorozatgyártója, azaz a legolcsóbb gyári fejőgép árának tizedéért. Mivel egyre több a kisgazda az Egyesült Államokban – hivatalos adatok szerint 18 ezerrel szaporodott számuk 2002 és 2007 között –, vevő akad bőven. Már körülbelül hatszáz darab kelt el a kecskefejőgépből.

Az Egyesült Államokban külön kecsketejtermelő szövetség létezik, amely 13 ezer tagot tömörít.

Rovatok