Index Vakbarát Hírportál

Kompakt 3D kamerát mutatott be a Panasonic

2011.09.02. 12:58

Kompakt, ikerobjektíves 2D/3D kézi kamerát mutatott be a Panasonic a berlini IFA kiállításon. Állításuk szerint az új modell áthidalja a szakadékot az amatőr és a professzionális felhasználók között, így ideális eszköz a filmezéshez például fiatal művészeknek és filmeseknek, vagy bárkinek, aki televíziós minőségű videofelvételeket szeretne készíteni.

A Panasonic Dupla 3MOS-rendszere két 3MOS-érzékelőt tartalmaz, amelyek 6,57 millió pixeles valós felbontásukkal 2D-ben és 3D-ben egyaránt jó minőséget biztosítanak. A két nagy átmérőjű F1,5-es objektív pedig egymástól függetlenül, a bal, illetve a jobb oldalon helyezkedik el, és kamkorderek közt elsőként Nano Surface Coating bevonattal rendelkezik, amely jelentős mértékben csökkenti a szellemképesedést és a becsillanást.

Kompakt méretének köszönhetően a készülék könnyen hordozható. Az ikerobjektív számtalan felvételkészítési szituációban használható, a 32 mm-es nagylátószögtől (2D-felvétel esetén 29,8 mm) a 10-szeres optikai zoomig (2D-felvétel esetén 12-szeres, Intelligens Zoommal 23-szoros).

A Dolby Digital 5.1 csatornás térhang-, illetve a kétcsatornás sztereó hangrögzítéshez beépített mikrofon áll rendelkezésre, de a HDC-Z10000 ezenkívül két XLR-audiobemenettel is rendelkezik 48 V-os fantomtáppal ellátva, amelyek külső mikrofon csatlakoztatását is lehetővé teszik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Rovatok