Index Vakbarát Hírportál

Jön a Command and Conquer 4

2009. július 9., csütörtök 19:08

Az Electronic Arts véletlenül kiadott twitteres üzenete kapcsán robbant bombaként a hír, hogy készül a híres valós idejű stratégiai játéksorozat, a Command and Conquer negyedik része, és jövő év márciusában már kapható is lesz a boltokban.

Az Electronic Arts (EA) egyelőre nem akarta megtenni a bejelentést, ám a 105 karakteres komment mégis kikerült a multicég brit részlegének twitteres oldalára. Ezt az oldalt csak a szaksajtó tudja megtekinteni, ám az EA egészen biztosan nem ebben a formában akarta közölni velük, illetve a publikummal a játékkal kapcsolatos első információkat.

A bejelentés mellett egy link is található, amely elvileg a játék hivatalos sajtóközleményére mutatna, azonban ehelyett pusztán az Electronic Arts sajtónak szánt honlapjára jut el az egyszeri felhasználó, ahol egymás alatt olvashatók a legfrissebb hírek. A legutolsó hír az, hogy a FIFA Manager 10 (egy egészen más sportjáték) most már internetes módban is működik, a Command and Conquer 4-ről pedig egy betűt sem lehet olvasni.

Természetesen a szaksajtó azóta ostrom alá vette az Electronic Arts sajtóosztályát, ám az újságírók kénytelenek voltak azzal beérni, hogy a cég egyelőre nem kívánja kommentálni a véletlenül "kicsicsergett" nyilatkozatot.

Ugyanakkor a játékról már pár hete már kiszivárogtak információk egy 2CV nevű brit piackutató intézet jelentése nyomán, amely részletesen is írt róla. Mivel a 2CV ügyfelei között az Electronics Arts is szerepel, ezért biztosnak tűnik, hogy hiteles információról van szó.

A jelentésből fény derült arra, hogy a stratégiai játéksorozat legújabb részében olyan fejlődési és karakterrendszer található majd, amely a hagyományos és a közösségi internetes szerepjátékokéhoz hasonlít a leginkább. Ezt a rendszert a fejlesztők az egyjátékos és többjátékos módba is integrálják. A kampány játékmódot kooperatívan, egy másik játékossal együtt is végigvihetjük, illetve a többjátékos csatákban összesen tízen vehetnek részt.

Amennyiben a Command and Conquer 4-nek lesz helyi hálózati (LAN) támogatása is, akkor komoly riválisa lehet az eddig sokkal népszerűbb másik valós idejű stratégiai játéksorozat, a szintén még fejlesztés alatt álló StarCraft második részének, amelyből ezt a lehetőséget kiszedték, ezzel hatalmas felháborodást okozva a rajongók körében. A GameSpot angol játékportálon, ahol a hír megjelent, sokan azzal kommentálták a bejelentést, hogy amennyiben itt lesz LAN, akkor átpártolnak a Command and Conquer 4-hez.

Rovatok