Index Vakbarát Hírportál

Késik a Starcraft 2

2009. augusztus 6., csütörtök 15:09 | aznap frissítve

Pár hónapot biztosan csúszik a Blizzard játékfejlesztő cég sikervárományosa, a StarCraft 2 premierje. Az online rendszerrel kapcsolatos tennivalók miatt tolták el a premiert.

A Blizzard hagyományosan azoknak a stúdióknak a táborát erősíti, amik gyakran csúsznak egy-egy programfejlesztéssel. Most sem jártak több sikerrel, mint az elmúlt közel két évtizedben: kiderült, hogy a Starcraft 2 legkorábban 2010 első felében kerülhet piacra. Tehát még közel egy év is hátra lehet a premierig.

A Blizzard az online meccseket kezelő Battle.nettel kapcsolatos teendőkkel magyarázza a késést: a játékfejlesztő szerint javítani kell az online játékszolgáltatás minőségét, hogy az majd ki tudja szolgálni a megnövekedett igényeket és a 2009-es elvárásokat. Bár kevés részlet látott napvilágot, az Activision vezetője, Bobby Kotick szerint az Xbox Live-hoz hasonló szolgáltatáscsomagra lehet számítani.

„Az elmúlt hetekben kiderült, hogy hosszabb ideig tart majd beindítani az új Battle.netet, mint azt korábban gondoltuk” - áll a Blizzard jelentésében. „A továbbfejlesztett Battle.net a StarCraft 2 elválaszthatatlan része lesz, éppen ezért fontos, hogy annyi időt szánjunk rá, amennyire szükség van a megfelelő munkához.”

A StarCraft 2 csúszása nem érte meglepetésként a rajongókat, mert már számos elemző megjósolta, hogy késés várható. Ráadásul a Blizzard korábban azt ígérte, hogy a bétaverzió négy-hat hónappal a végleges előtt várható, így könnyen ki lehetett számolni, hogy a 2009-es start már akkor is nehezen menne, ha holnap megjelenne a béta. Ahogy azt a Blizzard elnöke, Mike Morhaime mondta még májusban: „természetesen a programot csak akkor adjuk majd ki, ha megfelel az elvárásainknak”. Erre meg a jelek szerint még várni kell.

Rovatok