Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott a Windows 8

2011. április 13., szerda 10:32

Kiszivárgott a Microsoft programozóitól, és felkerült a nagyobb fájlcserélő hálózatokra a Windows 8 operációs rendszer egyik korai verziója.

A 2,4 gigabájtos csomag verziószáma 7850, a fájlok dátumai tavaly szeptemberiek, az elnevezés (milestone 1) pedig arra utal, hogy a fejlesztés első fontos mérföldkövét érték el a programozók bő fél éve, amikor összerakták ezt a tesztverziót.

A kiszivárgott Windows 8-ban az első beszámolók szerint egyelőre nyoma sincs a beígért új kezelőfelületnek és az App Store-nak, a Windows 7-hez képest első pillantásra csak azt különbözteti meg, hogy a Windows Live mélyen integrálva lett bele, még a taskbaron is megjelenik. Sebességteszteket egyelőre felesleges futtatni ezzel a verzióval, annyira korai és optimalizálatlan.

Bár még sok hiba van benne, és még csak x86-os processzorokkal fut, a rendszer már működőképes (sőt, működőképes volt 7 hónapja), ami arra utal, hogy tartható a 2012 végére várt megjelenési dátum. A kiszivárgott verzió melletti dokumentáció szerint a programozók 2011 közepére-végére tervezik a publikus bétaverzió elkészültét.

Rovatok