Index Vakbarát Hírportál

3162 milliárd volt az Apple nyeresége

2018. augusztus 1., szerda 11:08

A vártnál kevesebb iPhone-t adott el az Apple a második negyedévben, de a vevők sokkal többet költöttek el nála, így a cégnek sikerült felülmúlni a Wall Street üzleti elemzőinek a várakozását. 

Szerény 1 százalékkal több iPhone fogyott a  júniusban véget ért második negyedévben a tavalyi adatokhoz képest, az eladott készülékek átlagára viszont 724 dollárra nőtt, miközben a piaci szakértők csupán 694 dolláros átlagárra számítottak. Ebben biztosan nagy szerepe volt a 999 dolláros iPhone X-nek, hiszen ez az Apple legnépszerűbb készüléke.

Egyre erősödik az Apple szolgáltatási üzletága is, az App Store, az Apple Music és az Apple Pay teljesítménye összesen 31 százalékot erősödött. Tim Cook vezérigazgató szerint ezek a szolgáltatások 2020-ban már 14 milliárd dolláros bevételt hozhatnak.

Az Apple bevétele a második negyedévben 17 százalékkal, 53,3 milliárd dollárra nőtt, a nyeresége pedig 11,5 milliárd volt, ami 2017 azonos időszakához képest 32 százalékos javulást jelent.

A 2001 októberében még csak 6 milliárd dollárt érő társaság egyre közelebb van ahhoz, hogy a piaci kapitalizációja elérje az ezermilliárd dollárt. Ilyen magas átlagárakkal és ekkora nyereséggel kevésbé aggasztó, hogy az eladott telefonok darabszámában már csak harmadik az Apple, a Huawei ugyanis átvette tőle a második helyet.

(BBC)

Rovatok