Index Vakbarát Hírportál

Nincs olyan menő mobil, mint a Turing Hubble

2018. augusztus 1., szerda 10:52

Bár a Turing Robotics úgy ment csődbe, hogy még egyetlen telefont sem szállított le, a vállalat tovább folytatja az álmodozást, és - immár Turing Space Industries néven - egy minden eddiginél látványosabb ígérettel állt elő.

Az űrtávcsőről elnevezett Hubble Phone két kijelzővel lenne felszerelve, nagyjából olyan elrendezésben, amilyennel már a Nokia is megpróbálkozott 13 évvel ezelőtt az N90-ben, mérsékelt sikerrel. Persze azóta sokat fejlődött minden, és a Turing azt tervezi, hogy egy 60 megapixeles kamerát rejt el a készülék oldalán.

A hajlított kijelzőkön lennének bevágások, hogy helyet adjanak még néhány 12 megapixeles kamerának. A telefont telepakolnák mesterséges intelligenciával is.

Elvileg Snapdragon 855 csippel hajtanák meg a mobilt, ami még nem létezik, de van némi esély rá, hogy a Qualcomm jövőre megjelenő lapkájának tényleg ez lesz a neve. Hogy mi alapján árazták be a telefont 2749 dollárra, ami 755 ezer forintnak felel meg, nem tudni, ám ez talán mindegy is, mert az ehhez hasonló álmok bármilyen árcédulával elindítják a technológia iránti rajongók nyálelválasztását.

(Engadget)

Rovatok