Index Vakbarát Hírportál

Új trükkel szoktatják rá az amerikai fiatalokat az olvasásra

2018. augusztus 23., csütörtök 14:10

A New York-i Közkönyvtár (New York Public Library) klasszikus regényeket alakít át animált képekkel megszórt Instagram-sztorikká.

A könyvtár egy New York-i reklámügynökséggel, a Motherrel kötött együttműködési megállapodást. Ők készítik az úgynevezett instaregényeket (Insta Novels) készít, amik megkapó látvánnyal és animációkkal próbálnak kedvet csinálni az olvasáshoz. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalabbakkal is megszerettessék az olvasást.

Az első instaregény Lewis Caroll könyve, az Alice Csodaországban, aminek az első része már most olvasható a New York Public Library Instagram-oldalán.

A könyvtár azt tervezi, hogy a következő hónapokban más regényeket is instásítani fog, beleértve az Alice Csodaországban folytatását, Charlotte Perkins Gilman A sárga tapétáját, illetve Franz Kafka Az átváltozását. Még nem tudni, hogy a kezdeményezés sikeres lesz-e, de mivel ezek a formátumok jobban olvastatják magukat, mint a hagyományos e-könyvek, nem kizárt, hogy a fiatalok is végigrágják magukat a történeteken.

(The Verge | New York Public Library)

Rovatok