Index Vakbarát Hírportál

Robotkutya egymillióért, jöhet?

2018. augusztus 24., péntek 14:21

A Sony csütörtökön bejelentette, hogy az Egyesült Államokban is kapható lesz Aibo, a cég robotkutyája. A projekttel a Sony már futott egy kört a múlt évezredben – az első Aibo 1999-ben jelent meg Japánban –, de az új modell már az amerikai piacon is kapható lesz.

Az új Aibo szeptembertől lesz kapható, 2899 dollárért; ez mai árfolyamon 812 ezer forint. A robotkutyát várhatóan a karácsonyi szezon körül kezdik leszállítani. Ha az eszköz eljut Európába, a végleges ára vámmal és áfával akár egymillió forint is lehet.

A robotkutyát megvásárlók hozzáférést kapnak a Sony AI Cloud szolgáltatásához is. Erre Aibo feltöltheti a napi tevékenységét, és a mesterséges intelligencia segítségével még egyedibb viselkedést alakíthat ki. A felhasználók wifin vagy LTE-n keresztül vezeték nélküli kapcsolatban maradhatnak Aibóval.

Aibót számos szenzorral, kamerával és műszerrel szerelték föl. A hátán lévő kamerával találja meg a töltőállomást, orrkamerával keresheti az Aibone nevű rózsaszín labdáját, és arcfelismerővel azonosítja a családtagokat. Ezenkívül reagál a hangüzeneteinkre, és a mellékelt androidos vagy iOS-es alkalmazásokkal trükköket is taníthatunk neki.

Az Aibo korlátozott példányszámban készül. A Sony nem árulta el, hogy hányat gyártanak belőle.

(The Verge)

Rovatok