Index Vakbarát Hírportál

Hogyan lesz a szemétből űrtechnika?

2018. szeptember 18., kedd 15:03

Ha látni akarjuk a jövő prototípusát, a buherátorok garázsaiban kellene körülnézni, ami lehetetlen küldetésnek ígérkezik. Éppen ezért szervezik meg minden évben Rómában a Maker Faire nevű rendezvényt, ahol robotok, űreszközök, futurisztikus ételek és más digitális álmok és ötletek mutatkoznak be több mint százezer négyzetméteren.

Az október 12-14-én megrendezett Maker Faire Rome fő témája a gazdasági körforgás lesz, aminek szerves része az újrahasznosítás, legyen szó akár kenderből 3D-ben nyomtatott bioműanyagról, rovarok által termelt gyógyszerekről, mocsokfeltakarító mikrobákról, vagy akár házi használatra szánt mini olajfinomítóról.

Az Apollo program közelgő 50. évfordulója miatt kitüntett figyelmet szentelnek a rendezvényen az űr meghódításának, és az Apollo űrhajókon használt legendás Apollo Guidance Computert Don Eyles fogja bemutatni, aki részt vett a NASA összes Holdra irányuló küldetésében.

Hogy valóban izgalmas innovációkat lássunk, arra a kurátornak felkért Massimo Banzi, az Arduino mikroszámítógép feltalálója jelent garanciát. Az biztos, hogy volt dolga a válogatással, ugyanis 61 országból több mint ezer projekt lesz látható.

A rendezvényről az Index is tudósít majd a Római Kereskedelmi Kamara meghívására. 

Rovatok