Index Vakbarát Hírportál

Második lett az iPhone Xs Max a kamerás teszten

2018. október 4., csütörtök 10:37

Nagyon részletes és alapos kameratesztet végeztek el a DxO Labs szakértői az új iPhone Xs mobilokkal, és a méretesebb Max a második helyet szerezte meg a ranglistájukon. A nyáron bemutatott Huawei P20 Pro mögött négy ponttal maradt le a készülék, miközben a harmadik helyen álló Samsung Galaxy Note 9 és HTC U12+ mobilokat két ponttal előzte meg.

Fotózásban 110, videózásban 96 pontot kapott az iPhone Xs Max

Az értékelésben kiemelték a Smart HDR funkciót, és hogy a körülményektől függetlenül széles dinamikatartományban készít képeket a telefon kamerája. Gyengének bizonyult az iPhone Xs Max a zoomolt fotózásban és a szimulált mélységélességben, a vakus képek alulexponálásában és az árnyékosabb részek zajszintjében.

Videózás közben is zajosságot észleltek a tesztelők, és instabilnak találták a fehéregyensúlyt beltéri mesterséges fényben.

Az iPhone Xs Max hátlapi kamerájának egyik fő extrája, hogy az Apple által tervezett speciális jelfeldolgozó processzor és a minden eddiginél erősebb A12 Bionic csip neurális motorja dolgozik a képek feljavításán. Bár az erős második hely is nagyon jó eredmény, az Apple éveken át azzal népszerűsítette a telefonjait, hogy az abszolút legjobb mobilos kamerákat találjuk meg bennük.

(DxO Labs)

(Borítókép: iPhone XS Max (jobbra), és az iPhone XS a hongkongi Apple boltban 2018. szeptember 21-én. Fotó:  Anthony Kwan/Bloomberg via Getty Images)

Rovatok