Index Vakbarát Hírportál

Saját zenestreamert indíthat a Sony

2018. október 12., péntek 09:16

A Sony Music várhatóan saját zenei streaming szolgáltatást fog indítani. Kőbe vésett tervek még nincsenek, de Rob Stringer, a kiadó vezetője a BBC-nek szőrmentén említette a dolgot, amikor arról beszélt, hogy sokszor elégedetlenek a legnagyobb elérésű streamer, a Spotify működésével.

Stringer szerint a zenei streaming szolgáltatások a zeneiparban minden eddiginél fontosabb szerepet játszanak, és a jelentőségük a jövőben tovább fog nőni. Kiemelte a Spotify-t, mint legerősebb piaci szereplőt, de azt sem hallgatta el, hogy sokszor elégedetlenek azzal, ahogy a Spotify a kiadványaikat kezeli. Utalt arra is, hogy a cég igazságtalanul osztja el a befolyó pénzt.

Stringer azt mondta, hogy a jövőben nagyobb ellenőrzést szeretnének gyakorolni a kiadóhoz köthető dalok és albumok felett. Ez azzal jár majd,hogy várhatóan saját online streaming szolgáltatást indítanak majd. Konkrétumokról még nem esett szó.

A Sony Music a világ második legnagyobb lemezkiadója (csak a Universal Music Group előzi meg), és több százezer kiadványuk van az elmúlt évtizedekből. Nemrég csaknem 300 millió dollárért felvásárolták a Michael Jackson-dalok jogait is birtokló EMI-t, tovább erősítve a cég piaci pozícióját.

(IT Café)

Rovatok