Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy most már tényleg jön az összehajtható Samsung?

2018. október 15., hétfő 12:23

Évek óta pletykálnak, szivárogtatnak, folyik a latolgatás arról, hogy valamikor a jövőben olyan új okostelefonnal áll elő a Samsung, amilyennel még senki más. Az időről-időre felbukkanó híradások szerint olyan összehajtható telefont fejleszt a dél-koreai cég, aminek kijelzője is összehajtható, azaz kinyitva egy szűk kéttenyérnyi széles, már-már tabletméretű eszközt kap a felhasználó.

Dongdzsin (DJ) Koh, a Samsung mobil üzletágának elnök vezérigazgatója a múlt hét csütörtöki Galaxy A9 bemutatón olyan félinformációkat ejtett el, amik alapján arra lehet következtetni, hogy a cég közel áll az eddig balladai homályba burkolt okoseszköz megvalósításához. Koh a Kuala Lumpur-i sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a készülék egyszerre lesz okostelefon és tablet.

Koh sokmindent nem árult el az összecsukható eszközről, ami egyes értesülések szerint két OLED kijelzőt, egy nagy, több mint 7 collos összehajthatót és egy kisebb külsőt kap. Koh szerint a lényeg, hogy kinyitva tabletként több feladatot is el lehet majd egyszerre végezni a telefonon (multitasking), összecsukva pedig telefonként működhet majd tovább. Ami még fontos, hogy a felhasználói élmény a lehető legjobb legyen, amíg ezt nem tudja a Samsung biztosítani, addig nem jelenik meg a készülék.

Mindez persze még mindig nem valami sok, de a várakozások szerint a novemberi San Francisco-i SDC-n (a Samsung fejlesztői konferencián) már többet meg lehet majd megtudni a feltehetően csak 2019-ben piacra kerülő új telefonról.

(SamMobile/Forbes)

Rovatok