Index Vakbarát Hírportál

Hétfő éjfélig lehet jelentkezni scindikátornak

2018. október 19., péntek 13:06

Idén harmadjára szervezi meg a Nők a Tudományban Egyesület a SCIndikátor mentorprogramot, amire a jelentkezés október 22-én éjfélkor zárul. A 3 hónapos, ingyenes program lehetőséget ad fiatal kutatóknak arra, hogy bemutassák szakterületüket vagy kutatásukat, és megtanulják érthetően, érdekesen prezentálni azt.

A programban résztvevő tehetséges egyetemisták és doktorandusz hallgatók személyre szabott foglalkozásokon és csoportos tréningeken fejleszthetik kommunikációs készségeiket, magabiztos előadókká válhatnak, ami a tudományos életben való érvényesülés mellett az ismeretterjesztésnek is alapfeltétele. Az ingyenes képzés során az improvizáció, történetmesélés, előadás- és beszédtechnika fejlesztése mellett téma lesz még a saját márka felépítése a közösségi médiában, az időgazdálkodás és a videókészítés is. Ezek segítségével közérthetően és szórakoztatóan mutathatják be kutatási területüket, eredményeiket.

„A program valós igényeket szolgál, olyan kommunikációs eszköztárat adunk a kutatók kezébe, melyet a későbbiekben akár nyilvános szerepléskor, akár egy cikkíráshoz bármikor felhasználhatnak” – mondta Szigeti Fanni szervező, a Nők a Tudományban Egyesület ügyvezetője. A mentorprogramot februárban látványos döntő zárja, amiben eldől, hogy a tizenkét döntős közül ki lesz az év "scindikátora", azaz fiatal tudományos kommunikátora. A félmillió forintos fődíj mellett a legtehetségesebbeket a SCIndikátor szakmai partnerei is díjjazzák, a díjak között külföldi konferencia-részvétel, szakmai utazás és publikációs lehetőség is szerepel.

A SCIndikátor programra azok az alap-, mesterszakos és doktorandusz hallgatók jelentkezhetnek, akik STEM (természettudományos, informatikai, mérnöki, illetve matematikai) területen kutatnak, vagy kutatásaik során a STEM területekhez közel álló módszertant alkalmaznak és szeretnének magabiztos előadókká válni. A mentorprogram idén is profi mentorokkal dolgozik együtt, a csapatban lesz Zsiros László Róbert, a Szertár tudományos ismeretterjesztő csatorna alapítója, Kraszkó Zita műsorvezető és improvizációs tréner, Stöckert Gábor, az Index Tech & Tudomány rovat vezetője, és Orlai Balázs design stratégia tervező.

A SCIndikátor programra 2018. október 22. éjfélig lehet jelentkezni a jelentkezes.scindikator.hu weboldalon.

Rovatok