Index Vakbarát Hírportál

Kétmillió felhasználót veszített a Snapchat

2018. október 26., péntek 13:42

A Snapchat anyavállalata, a Snap Inc. közzétette a harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. Eszerint a felhasználóbázis tovább zsugorodott: mintegy kétmillió felhasználót veszítettek.

A potenciális befektetőket az is elijesztheti, hogy a Snapchat részvényárfolyama a felhasználók elvesztése miatt tovább csökkenhet.

A témával foglalkozó közleményben Evan Spiegel, a Snapchat vezérigazgatója azt mondta, hogy bár elképesztő növekedést értek el a legfontosabb, 13-34 éves korosztályban, még mindig milliárdok vannak Európában és az Egyesült Államokban, akik nem használják a Snapchatet. A kétmillió elveszített felhasználót Spiegel annak a számlájára írja, hogy az alkalmazás androidos kiadása közel sem olyan megbízható, mint az iOS-re készült verzió.

Spiegel látványosan kerülte annak az említését, hogy az alkalmazást hányan használják havonta az Egyesült Államokban és Kanadában. A Snap korábbi nyilatkozata szerint a múlt negyedévben több mint 100 millióan használták havonta a Snapchatet, és ez a szám még mindig aktuális.

(TechCrunch)

Rovatok