Index Vakbarát Hírportál

100 milliós eladási rekord a Xiaominál

2018. október 29., hétfő 11:57

A tőzsdén nem pörög olyan jól a Xiaomi, mint a boltokban: a kínai társaság október 26-án eladta idén a 100 milliomodik mobilt, vagyis két hónappal hamarabb sikerült teljesítenie a 2018-ra kitűzött célt.

A világpiacon az eladott darabszám alapján két kínai riválisával, a Huaweijel és az Oppóval áll nagyjából egy szinten a Xiaomi, ám az eladott telefonoknak jóval alacsonyabb lehet az átlagára a konkurenciához képest.

Tavaly ilyenkor még csak 70 millió eladott telefont tudott felmutatni a Xiaomi, és 2017 végén 92,4 millión állt meg a mutató. Eközben a főleg Ázsiában terjeszkedő OPPO, melyet idehaza a OnePlus márkájú telefonok révén ismerhetünk, tavaly 111,8 millió telefont adott el. A Huawei pedig már tavaly is jóval előrébb járt, több mint 153 millió eladott telefonnal, és idén a P20 és a Mate 20 kedvező fogadtatása miatt arra számítanak, hogy év végére átlépik a 200 milliós darabszámot, és ezzel az Apple nyomába érnek.

A Xiaomi növekvő eladása nagyrészt annak köszönhető, hogy a társaság igyekszik aktívabban jelen lenni Kínán kívül. Bár nyilvánvalóan India a legfontosabb ilyen piac a mérete miatt, Európában is egyre láthatóbb a jelenlétük, és már Budapesten is van hivatalos márkaboltjuk.

Eközben a tőzsdén a Xiaomi részvénye 12,28 hongkongi dolláron áll, vagyis jókora mínuszban van a 17 dolláros kibocsátási árhoz képest.

(ZDNet)

Rovatok