Index Vakbarát Hírportál

Kényelmesek és borzasztók a bluetooth fülesek

2018. október 29., hétfő 16:01

Senki sem vitatja, hogy a bluetooth fülesek kényelmesek, ahogy a sarki élelmiszerplázában forgalmazott vákuumcsomagolt szendvicsnek is megvan a maga helye a világban, de azért mégsem úgy harapunk bele, mint egy paninibe, érlelt pármai sonkával és bivalymozarellával.

A jackdugót elhagyó mobilok miatt szinte muszáj kényelmesen zenét hallgatni, de az Android Authority testvéroldala, a SoundGuys mérései szerint ezzel biztosan lemondunk a minőségről. Még akkor is, ha a legjobb bluetooth átvitelt használjuk.

Mindegyik bluetooth kódolásnak mérhető minőségbeli hiányosságai vannak, egyik sem éri el a vezetékes lejátszás szintjét.

A szakértők 96kHz-es és 24 bites nagy felbontású, valamint normális 44,1 kHz-es és 16 bites fájlokkal tesztelték a mobilok bluetooth hangrendszerét, különféle felbontású kapcsolaton (SBC, LDAC, AptX vagy AptX HD szabvánnyal). A kimenetre pedig spéci mérőszoftvereket tettek.

A SoundGuys szerint a bluetooth a legtöbb embernek megfelelhet, de biztosan nem jó mindenkinek, szóval aki rajong a zenéért, jobban teszi, ha ragaszkodik a vezetékhez. 

Rovatok