Index Vakbarát Hírportál

Hekkertámadás érte az Infowarst

2018. november 16., péntek 10:17

Egy holland kutató felfedezett egy kártevőt a konteógyárként elhíresült Infowars webáruházában. A malware a vásárlók hitelkártyájának adatait gyűjti be és továbbítja egy távoli szerverre – írja a Gizmodo.

A Magecart nevű kártevőt kiszúró Willem de Groot saját fejlesztésű szkennerrel monitoroz különféle weboldalakat, és a ZDNetnek azt mondta, az Infowarst már három és fél éve figyeli, de eddig nem tapasztalt ilyen problémát. A Google Analyticshez kapcsolódó kódba rejtett kártevőt hétfőn vette észre, és az szerinte kevesebb mint 24 órával az észlelése előtt kerülhetett oda. Az Infowars-alapító Alex Jones közleménye szerint 1600 vásárló lehet érintett.

A Magecart egy ismert hitelkártyaadat-lopó kártevő, korábban több nagy cég is esett már áldozatául, legutóbb például a British Airwaystől lopták el vele 380 ezer kártya adatait. A RisqIQ és a Flashpoint kutatói épp a napokban adtak ki róla egy jelentést, amely szerint legalább hét különböző kiberbűnöző csoport használja. De Groot szerint az Infowarsnál elcsípett változat némileg különbözik a jelentésben szereplőtől, a kód alapján amatőrebb lehet az elkövető.

Alex Jones az összeesküvés-elméletek koronázatlan királya, akinek az elmúlt hónapokban a nagy techcégek is nekimentek, és ezúttal is megcsillogtatta konteós képességeit, amikor a hekkelésről kiadott közleményében az amerikai hírszerző szolgálatok hálózataiban megbújó balos erők támadásáról beszél, de a nagy techcégek, a kínaiak és a Demokrata Párt is előkerül, na meg persze az esetről beszámoló mainstream média, amely ezzel igyekszik elijeszteni az embereket a boltjától.

Érthető, hogy Jones ideges, hiszen az Infowars bevétele nagyrészt a boltból származik, ahol főleg hatástalan étrend-kiegészítőket árulnak – szóval akinek a hekkerek nem lopták el az adatait, már csak attól kell tartania, hogy magában a boltban verik át.

Alex Jones' Infowars store was infected with credit card skimming software https://t.co/DYB0E2Xtc8 pic.twitter.com/wpORGsftcd

— KnowTechie (@KnowTechie) November 14, 2018

Rovatok