Index Vakbarát Hírportál

Ha a Starbucksba járt maszturbálni, van egy rossz hírünk

2018. november 29., csütörtök 11:15

A Starbucks éveken keresztül hagyta, hogy a vásárlói azt az internetes oldalt nézzék meg a helyi wifin, amelyiket csak akarják. A kávézólánc most bejelentette, hogy 2019-től bevezetnek egy szűrőt, ami blokkolni fogja a pornográfiát és más explicit tartalmakat.

A Starbucks a Verge megkeresésére azt nyilatkozta, hogy

bár ritkán történik meg, soha nem engedélyeztük, hogy a Starbucks nyilvános wifijén bárki illegális vagy szélsőséges tartalmakat töltsön le. [...] Végül találtunk egy megoldást arra, hogy az ilyen tartalmakat ne tekinthessék meg az üzleteinkben. Az amerikai kávézóinkban ezt 2019-től fogjuk bevezetni.

Arról nem esett szó, hogy pontosan milyen tartalomszűrőt fognak alkalmazni, de a Starbucks szerint többféle megoldást is kipróbáltak.

A hírről elsőként beszámoló Business Insider szerint egy biztonsági szervezet, az Enough is Enough már évek óta sürgeti a Starbuckst és más gyorsétteremláncokat, hogy használjanak tartalomszűrőt. 2016-ban a McDonald's bevezette a pornóblokkolást a gyorséttermei nyilvános wifijén, és a szervezet azóta sürgeti a Starbuckst, hogy kövessék a példájukat.

A héten Donna Riche Hughes, az Enough is Enough vezérigazgatója arról beszélt, hogy a Starbucks nem tudja megvédeni a vásárlóit az explicit internetes tartalmaktól. Az Enough is Enough szerint a nyilvános wifihálózatok komoly kockázatot jelentenek, mivel

vonzzák a pedofilokat és a szexuális bűnözőket,

és ez komoly veszélybe sodorja a gyerekeket.

(The Verge | Business Insider)

Rovatok