Index Vakbarát Hírportál

Teljesen új iPadet tervezhet az Apple

2018. december 3., hétfő 11:21

Régóta nem hallott pletykát melegített újra a Patently Apple, és ez alapján elképzelhető, hogy jövőre megint egy újfajta biometrikus azonosító jelenik meg az Apple eszközein.

Tavaly év közben terjedt el az a pletyka, hogy az Apple iPhone kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kap, ám az iPhone X és a lézeres arcfelismerés megjelenése lezárta ezt a történetet. Egy kis időre. Az a hír járja, hogy az Apple megint az O-film, a General Interface Solution (GIS) és a TPK Holding nevű beszállítók biometrikus szenzoraival kísérletezik, és ezek közül két cégről úgy tudják a szaklapok, hogy a Samsungnak ők fogják legyártani a Galaxy S10 kijelzőbe épített ultrahangos ujjlenyomat-olvasóját (ezek a GIS és az O-Film).

A kijelzőbe épített biometrikus szenzor már nem lenne eget rengető újdonság, hiszen a OnePlus 6T és a Huawei Mate 20 Pro is ilyennel van felszerelve. Arról pedig már meggyőződhettek a felhasználók, hogy az új módszer kényelmessé teszi a kijelzőzár feloldását, miközben a kijelző méretét sem korlátozzák gombok.

A T3 és a Forbes szerint az Apple először az olcsóbb iPad 9.7 és iPad mini tabletekben vezeti be a kijelzőbe épített szenzort, hogy alacsonyan tartsa a költségeit, a lézeres arcfelismerés kamerahardvere ugyanis igen drága. Ha valóban ezt a megoldást választja, jóval vékonyabbá tudja tenni a kijelzőt körülvevő kávát, és jóval kompaktabb lesz ez a két olcsó tablet.

Az Apple már rég levédte szabadalommal a szóban forgó ultrahangos leolvasó használatát, amely állítólag biztonságosabb és gyorsabb, mint a most forgalomban lévő kijelzőbe épített szenzorok.

(Forbes, T3)

Rovatok