Index Vakbarát Hírportál

Ezek a top sztárok keresnek milliárdokat a Youtube-on

2018. december 4., kedd 10:56

A Forbes összeállította a Youtube legjobban kereső sztárjainak tízes toplistáját, akik minden évben dollármilliókkal lesznek gazdagabbak. A legnagyobb videósok 2018-as összjövedelme 42 százalékkal haladja meg a tavalyit, amiben nagy szerepe van annak, hogy a legtöbben saját márkák elindításával használják ki az ismertségüket, és a rajongóik úgy látszik, vevők ezekre a termékekre. Még akkor is, ha egyetlen pólóért több mint tízezer forintot kell kipengetni.

Gémerek foglalták el a lista nagy részét, köztük olyan évek óta ismert nevekkel, mint PewDiePie, aki már csak kilencedik a bevétele alapján, és DanTDM, aki a tinik körében népszerű Minecraftban építi hat éve a birodalmát, több mint húszmillió követővel. Az első helyezett azonban kivétel, és nemcsak azért, mert csupán 7 éves, hanem mert

az évi 22 millió dolláros bevételét legózással, vonatozással és autózással szerzi.

A Ryan ToysReview csatorna 17 millió látogatóval nem pusztán a reklámbevételekből tartja fenn magát, a termékeik kapható az Egyesült Államok egyik legnagyobb áruházláncában, a Walmartban is.

Persze itt rögtön érdemes kitérni a Forbesnak arra a megjegyzésére, hogy ezt az összeget nem mind a videós teszi zsebre. Nem vonták le belőle sem az adókat, sem pedig a stábnak, a tartalmat kezelő menedzsereknek, ügyvédeknek, ügynököknek és egyéb segítőknek járó juttatásokat, ami kitehet pár millió dollárt.  

  1. Ryan ToysReview: 22 millió dollár
  2. Jake Paul: 21,5 millió dollár
  3. Dude Perfect: 20 millió dollár
  4. DanTDM: 18,5 millió
  5. Jeffree Star: 18 millió
  6. Markiplier: 17,5 millió
  7. Vanoss Gaming: 17 millió
  8. Jacksepticeye: 16 millió
  9. PewDiePie: 15,5 millió
  10. Logan Paul: 14,5 millió

(Forbes)

Rovatok