Index Vakbarát Hírportál

Hazudott az Apple az iPhone X pixeleiről?

2018. december 18., kedd 09:58

Észak-Karolina államban 55 oldalas keresetet nyújtottak be az iPhone gyártója ellen, és azzal vádolják, hogy hazudott a termékleírásokban az iPhone X sorozatba tartozó telefonokról. A felperesek az Apple iPhone X, XS és XS Max mobilok kijelzőjét egyaránt kifogásolták, és arra számítanak, hogy csoportos perré minősítik a keresetüket.

A felperesek szerint az Apple hazudott, mert a termékleírásban meghirdetett méretekbe beleszámolta a kijelző nem látható területeit, a kamerának helyet adó bevágást, valamint a sarkok lekerekítésén kívül megtalálható, nem látható területeket.

Nem is csupa kijelző az új iPhone, mint ahogy azt meghirdették

- ezt állítják a keresetben. 

Mérésekkel is igyekeztek alátámasztani az állításokat, és szerintük az 5,8 colosként meghirdetett mobil csupán 5,6875 col képátlójú.

A felbontással is voltak gondjaik, aminek 2436×1125 pixelnek kéne lenni, ám a kereset szerint a kijelző nem tartalmaz vörös, zöld és kék alpixeleket minden egyes képpontban. Állítólag csak két alpixel tartozik minden egyes pixelhez, vagyis a meghirdetettnél kisebb a felbontás. Azt mondják, hogy az iPhone 8 kijelzője jobb minőségű, mint amit az iPhone X-en találunk.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket az ügyben.

(CNet)

Rovatok