Index Vakbarát Hírportál

Az Apple elismerte, hogy elgörbülhetnek az új iPad-ek

2018. december 20., csütörtök 15:43

Az Apple megerősítette a The Verge-nek, hogy a 2018-as gyártású iPad Pro tabletjeinek némelyike meghajolhat. Az új káva nélküli tabletek közül néhány úgy érkezett meg a vásárlókhoz, hogy az alumínium keret enyhén meg volt görbülve. A cég szerint ez az aprócska esztétikai hiba a gyártási folyamat egyik mellékhatása, nem rosszabbodik az idő múlásával és semmilyen hatással nincs a tablet működésére, teljesítményére. Az Apple nem is tekinti úgy, hogy selejtes lenne az ilyen iPad Pro.

A "görbületgate" azután robbant ki, hogy több felhasználó is jelezte különféle Apple-fórumokon, hogy esztétikai hibás tabletet találtak a dobozban, miután kézhez kapták a megrendelt terméket és kicsomagolták a hőn vágyott iPad-et. Más felhasználóknál nem azonnal jelentkezett a hiba, hanem hétköznapi, normál használat közben vetemedett meg a tablet fémkerete.

Az enyhe görbület a hűtési folyamatnak lehet eredménye, a gyártásnak abban a szakaszában fordulhat elő, amikor az ipad fém és műanyag alkatrészeit szerelik össze. Mindkét méretű iPad pro esetében előfordulhat, a 11 inches és a 12,9 inches verzióval egyaránt, közölte a cég a The Verge kérdésére.

Az Apple szerint az iPad-et forgalmazó boltok be kell cseréljék a hajlott tableteket, ha a vásárló makulátlan terméket szeretne kapni a pénzéért. A cég történetében nem ez az első görbületgate: 2014-ben az iPhone 6 Plus telefonokról derült ki elég hamar, hogy hajlamosak meghajlani, főleg ha zsebben tartják azokat.

Rovatok